Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Storaffär: italienskt åkeriföretag köper 1 000 Volvolastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin

Lannutti Group, ett italienskt transport- och logistikföretag, har beställt 1 000 nya Volvo FH-lastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin I-Save. Företaget ser potentialen att minska sin bränsleförbrukning med 10 procent och samtidigt minska koldioxidutsläpp.
Storaffär: italienskt åkeriföretag köper 1 000 Volvolastbilar med den senaste bränslebesparande teknologin


Lannutti Group är verksamma i åtta olika europeiska länder med en flotta på 1 800 lastbilar. Företagets beslut att investera i 1 000 nya Volvo FH-lastbilar togs efter ett heltäckande ettårigt bränsletest, där Volvo FH med I-Save jämfördes med andra lastbilsmärken i en blandad flotta. Resultatet blev en imponerande bränsleminskning på 10 procent jämfört med en motsvarande standardlastbil.*

– Principen vi följer, när vi förnyar vår flotta på Lannutti Group, är att prioritera fordon med låga utsläpp. Utöver pålitlighet, är de viktigaste faktorerna för oss att hålla nere fordonens vikt för att kunna ha en hög lastvikt, och att hålla bränsleförbrukningen till ett minimum. Efter den positiva testperioden, beslöt vi oss för att alla nya Volvolastbilar skulle bli I-Save-lastbilar, berättar Valter Lannutti, koncernchef på Lannutti Group.

I-Save-versionen av Volvo FH kombinerar en extra bränsleeffektiv motor med bränslebesparande egenskaper, vilket minskar bränsleförbrukningen för fjärrtransporter – utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Lastbilen är även utrustad med extra säkerhetsfunktioner, som Filbytesassistans och Uppmärksamhetsassistans, vilket hjälper till att undvika olyckor.

– Vi kompromissar inte med säkerheten. Det är viktigt att erbjuda våra förare en säker och bekväm arbetsplats, men det är också ett sätt att garantera våra leveranser. Lyckligtvis är de flesta av de olyckor som sker bara mindre skador. Men lastbilarna behöver ofta repareras och det är kostsamt när en lastbil står stilla. Sammantaget så tycker jag att extra säkerhetssystem är en bra investering, säger Valter Lannutti.

Ordern på 1 000 Volvo FH med I-Save kommer att levereras till Lannutti under 2021 och 2022.

– Vi har en lång och förtroendefull affärsrelation med Lannutti Group och jag är väldigt stolt över att de litar på Volvo Lastvagnar och att de intygar vilken enastående bränsleprestanda våra I-Save-lastbilar har. Detta är lika viktigt för klimatet som för våra kunder, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Fakta

Varje funktion i I-Save har utvecklats för att spara bränsle.

Detta ingår i Volvo FH med I-Save:

  • Volvos 13-liters Turbo Compound-motor (Volvo D13TC) med 460 hk (2 600 Nm) eller 500 hk (2 800 Nm)
  • Bränsleeffektiv bakaxel
  • Tomgångsavstängning
  • I-Cruise med I-Roll, som anpassar hastigheten för att hålla nere bränsleförbrukningen
  • Variabel servostyrningspump
  • Uppdaterad I-See
  • Uppdaterad I-Shift med programvara optimerad för fjärrtransporter

* Jämfört med en vanlig Volvo FH Euro-6 step C.
 

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner högupplösta bilder

Läs mer om Volvo FH med I-Save

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin
PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Marknad Sverige
Telefon: +46 31 322 08 20
E-post: susanne.frodin@volvo.com

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 300 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 13 olika länder och under 2020 levererades cirka 94 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.