Lastvagnar

Sverige

×

Volvo Lastvagnar sponsrar Svenska Truckers för att stärka nyrekryteringen till branschen

Den 6 september drar säsong fyra av det populära TV-programmet Svenska Truckers igång. Volvo Lastvagnar går in som sponsor av programmet, tillsammans med Sveriges Åkeriföretag som är huvudsponsor.
Svenska Truckers
Svenska Truckers produceras av Alaska Film & TV och sänds i TV3, på Viafree och Viaplay.

Godstransporterna som sker dygnet runt kan liknas vid ett blodomlopp i samhället, transportbranschen är livsviktig för hela vårt land. Pandemin har visat hur avgörande den är för att samhället ska fungera och att det är viktigt att satsa på fler utbildningsplatser, då branschen som helhet har ett stort rekryteringsbehov.

Enligt den nypublicerade Trendrapporten från TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, behöver 34 procent av de tillfrågade åkeriföretagen anställa lastbilsförare inom de kommande sex månaderna. TYA står kvar vid sin bedömning att 50 000 förare behövs de närmaste tio åren. Rapporten visar också att ökningen av kvinnor i lastbilsföraryrket fortsätter. Under 2020 var 16 procent av alla nyanställda kvinnor, en ökning från 12 procent 2019.

– Vi är redan aktiva inom olika områden för att stärka nyrekryteringen till branschen och kände att sponsringen av Svenska Truckers passade väl in i vårt engagemang, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige. Det är otroligt viktigt att kunna visa upp vår intressanta bransch med så många möjligheter till både jobb och utveckling. Här visar Svenska Truckers att det är ett TV-program som når in till svenskarnas vardagsrum.

Svenska Truckers är en så kallad ”workplace-reality” som började sändas februari 2020 på TV 3, Viafree och Viaplay. Tittarna följer ett antal förare och åkeriers vardag på olika platser i Sverige. Svenska Truckers är den största kommunikationssatsning som Sveriges Åkeriföretag någonsin gjort. Några av målen med TV-serien var att öka antalet sökanden till transportutbildningarna runt om i landet, varav fler tjejer, och att synliggöra både lastbilen och föraryrket hos allmänheten.  

– Med Svenska Truckers vill vi fortsätta visa upp en modern framtidsbransch där tittarna får komma nära några av alla kompetenta yrkesförare ute på vägarna och se deras verklighet, säger Rickard Gegö, VD på Sveriges Åkeriföretag. Han fortsätter:

– Att öka allmänhetens kännedom om och förståelse för vår bransch är viktigt, inte minst för återväxten till yrket och här har Svenska Truckers levererat.

Programmet har nominerats till en Kristall för Årets Reality både 2020 och 2021. Förra året vann Svenska Truckers Kristallen-priset med en stark position som ett av de mest populära TV-programmen.

Högupplösta bilder >

Pressmeddelande som PDF >

Följ TV-serien >

Bild 1 – Svenska Truckers nya säsong drar igång 6 september

Exempel på deltagare i säsong fyra:

Bild 2 – Emelie Malmhed

Bild 3 – Fabian "Piraten" Lee

Bild 4 – Zain Alkadhimi

För mer information, kontakta:

Susanne Frödin

PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Marknad Sverige

Telefon: +46 31 322 08 20

E-post: susanne.frodin@volvo.com

Pressfoton och  filmer finns tillgängliga på Volvo Trucks image and film gallery:  http://images.volvotrucks.com.

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav. Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 100 serviceställen i över 130 länder. Volvos lastbilar monteras i 14 olika länder och under 2019 levererades cirka 131 000 Volvolastbilar globalt. Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön. Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer. Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.