Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Smålands Logistik expanderar med hållbarhet och säkerhet i fokus – köper 30 stycken Volvo FH med I-Save

Smålands Logistik AB utökar sin flotta med 30 stycken Volvo FH med I-Save. Valet av lastbil baseras på erfarenhet av 10 tidigare lastbilar inom koncernen som visar på god prestanda och lägre klimatavtryck. Enligt Gunvor Munck, VD för Smålands Logistik, måste transporterna i framtiden vara hållbara för att det ska finnas en framtid.

Smålands Logistik har arbetat länge med miljöfrågor och det är ett fokus som började redan i mitten av 1980-talet. Det har varit en intressant och spännande utveckling då det har hänt väldigt mycket de sista åren, menar Gunvor Munck, VD för Smålands Logistik AB.

Smålands Logistik med huvudkontor i Nybro är en del i familjeägda Börjes-koncernen med totalt 7 företag. Smålands Logistik, AHL Johanssons Åkeri och Blekinge Logistik ingår i DB Schenkers nätverk och i koncernen finns i dag en flotta på drygt 250 ekipage.

Inom koncernen finns redan ett tiotal Volvo FH med I-Save sedan hösten 2019 som har rullat upp till 20.000 mil, med mycket gott resultat. Nu levererar Volvo Lastvagnar ytterligare 30 lastbilar med I-Save med start under början av hösten.

VD Gunvor Munck ser ljust på framtiden och betonar vikten av att utveckla verksamheten baserat på hållbarhet och säkerhet. Hon berättar att förarna uppskattar Volvo FH med I-Save för en tyst och behaglig förarmiljö samtidigt som Volvos senaste motorteknologi levererar på kraven om minskat klimatavtryck.

Ett annat viktigt verktyg för Smålands Logistik är Volvos Dynafleet-system där förare själva via en app kan följa sin körning och därmed kan se konkret hur deras klimatavtryck utvecklas. Hos Smålands Logistik handlar det om att skapa engagemang i förarkåren och att alla drar åt samma håll. Gränssnittet via Volvo Connect förenklar och ger en överblick som gör det möjligt att styra hela flottans effektivitet. Gunvor Munck tycker att tekniken som finns i Volvolastbilarna är mycket användarvänlig, och berättar att deras förare är väldigt intresserade och på hugget, att det är ett mervärde för chaufförerna. Alla vet att bolaget är miljöcertifierat och att det är ständig uppföljning.

För Gunvor Munck är det viktigt att skapa engagemang, involvera alla och att brinna för det man gör. Det i kombination med modern teknik som underlättar förståelse och överblick över klimatpåverkan gör att Gunvor Munck ser en ljus framtid.

– Hållbarhet, klimatfrågan, miljöfrågan – det finns många namn på samma tema, men det är en av våra viktigaste långsiktiga strategier. Har vi inte hållbara transporter så tror jag inte att vi har någon framtid. Hela samhället är beroende av transporter, så det ena ger det andra. Vi kommer satsa för att ligga i framkant i fortsättningen också, avslutar Gunvor Munck.

Fakta:

  • 30 st Volvo FH I-Save: En kombination av D13TC-motor med bränslepaket
  • I-Save möjliggör körning på lägre varvtal och högre växlar under längre tid, vilket ger en mjukare och tystare körning. Även vridmomentrespons från drivlinan blir snabbare
  • 6X2 500 hk med styrbar löpaxel
  • Alla lastbilarna har Volvo Dynamic Steering (VDS) och säkerhetspaket
  • Påbyggnation med samma specifikation för skåpen från PLS, SKAB och Ekeri


Ladda ner material

Läs mer om Volvo FH med I-Save >
Ladda ner högupplösta bilder (22 MB) >
Ladda ner pressmeddelandet som pdf >
Se filmen på YouTube >

För mer information

Susanne Frödin
PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Sverige AB
Telefon: +46 31 322 08 20
E-post: susanne.frodin@volvo.com

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav.  Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 100 serviceställen i över 130 länder.  Volvos lastbilar monteras i 14 olika länder och under 2019 levererades cirka 131 000 Volvolastbilar globalt.   Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.  Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer.  Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.