Volvo Lastvagnar

Sverige

×

PostNord Sverige AB lägger order på 59 Volvolastbilar

Volvo Lastvagnar har fått en order på 59 lastbilar till PostNord Sverige AB. Ordern innehåller både Volvo FM och Volvo FL samt ett skräddarsytt service- och reparationsavtal. Ett viktigt fokus för PostNord Sverige är säkerhet och arbetsmiljö för sin personal, till exempel är alla lastbilar utrustade med röda säkerhetsbälten och fjärrlastbilarna har även extraljus och air-bag.

Ordern från PostNord omfattar 32 Volvo FM och 27 Volvo FL. Lastbilarna kommer att stationeras på olika orter runtom i landet och ersätter äldre fordon i flottan.

Volvo FM är en mångsidig lastbil för stadsdistribution, regional distribution och fjärrtransporter. PostNord kommer att använda sina Volvo FM både för stadsdistribution och som fjärrlastbilar och de är specificerade med bränslepaket för att minska påverkan på miljön. För PostNord är både hållbarhet och säkerhet viktiga fokusområden, och för att säkra en bra arbetsmiljö för sin personal kommer alla lastbilar att vara utrustade med röda säkerhetsbälten. Alla fjärrlastbilar har även extraljus och air-bag.

– Den här affären skapar mycket goda förutsättningar för oss att kunna uppfylla vårt kundlöfte. Det gör att vi kan arbeta effektivt med hela vår produktion och fortsätta vårt uppdrag att leverera kommunikations- och logistiklösningar, och säkra postservicen till privatpersoner och företag, säger Liv Naijar, Fleet-chef PostNord Sverige AB.

– Vi jobbar målmedvetet med hållbarhetsarbete för att minska vårt totala koldioxidutsläpp. Därför har vi beställt alla Volvo FM-lastbilarna med bränslepaket för att minska miljöpåverkan.

Utöver lastbilarna tillkommer ett skräddarsytt service- och reparationsavtal där Volvo Lastvagnars återförsäljarnätverk i Sverige kan säkra tillgängligheten på fordonen.

– PostNord Sverige är en viktig kund för oss och vi är mycket glada över att ha fått förtroendet. Samarbetet har varit gott med påbyggarna, och vi är stolta över att ha Sveriges tätaste servicenätverk som kan stötta PostNord lokalt över hela landet, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige.

Fakta:

  • 32 Volvo FM 6x2, 430 hk, hälften med skåp, hälften med växelflaksrede
  • 27 Volvo FL, blandning av fasta skåp och höj- och sänkbara skåp

Läs mer om Volvo FM >

Läs mer om Volvo FL >

Ladda ner material

Ladda ner högupplöst bild (2,3 MB) >
Ladda ner pressmeddelandet som pdf >

För mer information

Susanne Frödin
PR- och informationschef Volvo Lastvagnar Sverige AB
Telefon: +46 31 322 08 20
E-post: susanne.frodin@volvo.com

Volvo Lastvagnar erbjuder kompletta transportlösningar och ett produkterbjudande med medeltunga till tunga lastbilar för kunder med höga krav.  Stöd till kunderna säkras via ett globalt nätverk av återförsäljare med 2 100 serviceställen i över 130 länder.  Volvos lastbilar monteras i 14 olika länder och under 2019 levererades cirka 131 000 Volvolastbilar globalt.   Volvo Lastvagnars verksamhet bygger på kärnvärdena kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön.  Volvo Lastvagnar är en del av Volvokoncernen – en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner samt marin- och industrimotorer.  Koncernen tillhandahåller dessutom kompletta lösningar inom finansiering och service.