Lastvagnar

Volvo Lastvagnar fortfarande störst i Sverige

Volvo Lastvagnar gjorde ett hat-trick och blev marknadsledare i Sverige tredje året i rad med en marknadsandel på 42,4% i segmentet tunga lastbilar över 16 ton. Ett allt bredare urval av nyckelfärdiga lastbilar som togs emot väl av marknaden och innovationer med stort kundvärde fortsatte att driva försäljningen.
Volvo Lastvagnar - Marknadsledare
Det breda erbjudandet av nyckelfärdiga lastbilar bidrog till att driva försäljningen 2018

Sammanlagt registrerades under året 6 203 tunga lastbilar över 16 ton i Sverige, vilket var i nivå med 2017. Volvo ökade försäljningen av antalet lastbilar med 2,9% och tog därmed ytterligare marknadsandelar.

– Jag tror framgången har flera orsaker. Dels erbjuder vi färdigspecificerade lastbilar där vi kunnat möta högkonjunkturen i branschen på ett bra sätt, inte minst i anläggningssegmentet. Sedan har vi funktioner som ger en tydlig kundnytta som våra konkurrenter inte kan erbjuda. Volvo Dynamic Steering är kanske det tydligaste exemplet, säger Stefan Strand, ansvarig för Volvo Lastvagnar i Sverige.

Under 2018 utökades funktionerna i Volvo Dynamic Steering, ofta kallad VDS, med flera säkerhetsfunktioner och möjlighet till personliga inställningar.

Fakta om Volvo Nyckelfärdig

Volvo Nyckelfärdig är ett koncept med färdigspecificerade lastbilar där det är lätt att både köpa och äga. Dessutom får man sin bil med kortare leveranstid än normalt. Volvoåterförsäljaren tar hand om hela fordonet och sköter underhåll och reparationer, även av påbyggnationen.

Fakta om nya Volvo Dynamic Steering

  • Volvo Dynamic Steering med Styrassistans. Här samverkar Volvo Dynamic Steering med lastbilens elektroniska stabiliseringssystem. När minsta tendens till sladd identifierats aktiveras systemet och hjälper med lätta rattrörelser föraren att motstyra för att stabilisera fordonet. 
    Länk till film om VDS med Styrassistans >>
  • Volvo Dynamic Steering med Körfältsassistans. Volvo Dynamic Steering samverkar med lastbilens körfältsassistans i hastigheter över 55 km/h. När systemet identifierar att lastbilen riskerar att hamna utanför körfältet aktiveras styrningen och hjälper föraren att återta kursen. Behövs ytterligare assistans varnas föraren genom svaga rattvibrationer istället för varningsljud. 
    Länk till film om VDS med Körfältsassistans >>

För ytterligare information

Volvo Lastvagnar
Jan Strandhede
PR- & Informationsansvarig Sverige
Tel: 031-323 37 15
E-post: jan.strandhede@volvo.com