Lastvagnar

Uppdaterad Volvo FE för krävande uppdrag i stadsmiljöer

Volvo Lastvagnar utökar utbudet av låghytter för Volvo FE med flera nyheter för krävande transporter i stadsområden. De flesta nyheterna handlar om förbättrad säkerhet och produktivitet för föraren. Samtidigt är gasdrivna motorer nu tillgängliga för alla Volvo FE hytt- och chassikombinationer. Allt detta gör Volvo FE till ett passande val för krävande stadstransporter anpassade till åkeriets specifika behov.
Uppdaterad Volvo FE för krävande uppdrag i stadsmiljöer

En lågbyggd hytt erbjuder säkerhets- och produktivitetsfördelar vid avfallshantering, stadsdistribution och anläggningstransporter i stadsmiljö, som tillgodoser även de mest krävande förhållandena vid stadskörning. För det första reducerar den låga körpositionen döda vinklar och förbättrar förarens sikt och kontroll.

"Att se vad som händer runt lastbilen och få ögonkontakt med oskyddade trafikanter som fotgängare och cyklister är en utmaning när man arbetar i en intensiv stadsmiljö. Nu har vi tagit itu med problemet för ännu fler typer av transporter," säger Anders Edenholm, Segmentchef Distribution på Volvo Lastvagnar.

För det andra gör det låga insteget att föraren kan arbeta mer effektivt och samtidigt minskar risken för knä- och fotledsskador.

Den nya låghytten är optimerad för föraren och en passagerare med möjlighet till passagerarsäte med luftfjädring. Hytten ger samma tydliga sikt som den nuvarande modellen och den låga körpositionen innebär nära kontakt med miljön runt lastbilen. Dessutom ökar det extra fönstret i passagerardörren sikten ytterligare, vilket garanterar att dolda vinklar hålls till ett minimum.

Det nya låghytterbjudandet är ett komplement till den nuvarande som erbjuder plats för upp till tre passagerare och ett plant golv från dörr till dörr. Dessa funktioner krävs vid vissa transporter, men är inte nödvändiga i alla fall där ett lågt insteg är en fördel.

"Vid stadsdistributionen gör föraren alla körningar och leveranser ensam. Det låga insteget är en enorm ergonomisk fördel om du klättrar in och ut ur hytten över 50 gånger om dagen och den förbättrade sikten förbättrar säkerheten för oskyddade trafikanter ", avslutar Anders Edenholm.

Den nya varianten har en motortunnel istället för ett plant golv. Den förbättrade passagerarkomforten med möjlighet till luftfjädrad stol är ett krav vid offentliga upphandlingar på vissa marknader.

Volvo FE och den mindre Volvo FL kan nu också fås med adaptiv farthållare och hastighetsbegränsare. Funktionerna säkerställer säkra avstånd och rätt hastighet, vilket gör dessa lastbilar ännu bättre lämpade för transporter i städerna med omsorg för människor och miljö.

Volvo FE erbjuder nu drivlinealternativ för att passa alla krav på prestanda och ett stort antal lokala miljöincitament och regler. Dieselmotorer finns tillgängliga från 250 till 350 hk - de är alla möjliga att köra på HVO och 320 hk-versionen kan även köras på 100% biodiesel/RME. Utöver detta erbjuder den gasdrivna Volvo FE CNG låga utsläpp och kan köras på både biogas och naturgas.

Volvo FE CNG kan nu kombineras med alla hyttversioner - inklusive den nya låghytten.

13 mars 2018

Volvo FE LEC (Low Entry Cab) Fakta
Hytt: Hytt med plats för upp till fyra personer eller hytt optimerad för föraren och en passagerare. Ingångshöjd 530 mm och ned till endast 440 mm (däck 315 / 70R22.5). Dörrar med 90 graders öppningsvinkel.

Axelkonfigurationer: 4x2 eller 6x2 med styrbar tagaxel.

Motorer: Volvo D8K Euro 6 med 250, 280, 320 eller 350 hk, eller Volvo G9K Euro 6 med gasdrift som producerar 320 hk.

Transmissioner: Volvo I-Shift eller Allison helautomatisk växellåda.

Länk till högupplösta bilder.

 

Gallery