Lastvagnar

Europeisk lastbilsträff kommer till Sverige

Sjuttio unika veteranlastbilar med 166 deltagande entusiaster i lastbilsträffen Deutschlandfahrt kommer till Göteborg i början av september för en 1200 kilometer lång Sverigeturné. De minst 30 år gamla lastbilarna ställs ut vid Volvo Museum i Göteborg den 3 september dit även allmänheten är välkommen.
Volvo FH-serien som lanserades för precis 25 år sedan

Deutschlandfahrt arrangeras vartannat år genom att deltagarna sluter upp med sina veteranfordon för en längre färd i ett europeiskt land. Sverige besöktes senast år 2000 och 18 år senare är det så dags igen. Flera stora transport- och logistikföretag står bakom evenemanget som arrangeras av VTM Verlag i samarbete med tyska Fehrenkötter, vars VD själv är engagerad i träffen. Svenska åkeriet Börje Jönsson med verksamhet i Sverige och Tyskland deltar också med ett antal äldre fordonsekipage.

De 70 veteranfordonen, bland annat flera Volvolastbilar som Volvo L 495, Volvo F10 och Volvo F88, kommer att ställas ut vid Volvo Museum i Göteborg dit allmänheten är välkommen för att titta på fordonen och prata med entusiasterna måndagen den 3 september klockan 15.00-17.00.

Samma dag passar Volvo Museum på att inviga en specialutställning som uppmärksammar att det är precis 25 år sedan Volvo FH-serien presenterades. En vagn som innebar ett lyft för Volvo Lastvagnar både avseende försäljningsvolym, lönsamhet och nöjda kunder.

Göteborgsstoppet sponsras av Volvo Lastvagnar som ser till att deltagarna i lastbilsträffen får en behaglig vistelse och lastbilsövernattning i Volvos hemstad. Veteranbilsentusiasterna kommer att få möjlighet att testköra Volvomodeller och även se hur produktionen av Volvolastbilar går till vid fabriken i Tuve. På kvällen står Volvo värd för en middag för deltagarna innan turnén fortsätter på de svenska vägarna.

- Vi är glada att denna europeiska lastbilsträff väljer att förlägga sin 2018-turné i Sverige med ett besök i Göteborg. Vi vet att det finns många lastbilsentusiaster både på Volvo och runt om i vår närhet som vill passa på och se här fordonen. Dessutom visar vi upp några av de senaste modellerna från Volvo Lastvagnar, säger projektledare Helen Hell. 
 
Den 20 september kommer några av de medverkande veteranfordonen att ställas ut på den stora IAA-mässan i Hannover, Tyskland, där även Volvo Lastvagnar deltar.