Volvo Lastvagnar

Sverige

×

Volvo FH – byggd med föraren i åtanke

| 2 minuters läsning | 2 minuters läsning
Förarnas feedback visade vägen för den förbättrade hyttinredningen i Volvo FH och FH16. Så snart du sätter dig bakom ratten är det tydligt att uppdateringarna bidrar till en säkrare och mycket bekvämare förarupplevelse.
Den uppdaterade hyttinredningen i Volvo FH och Volvo FH16
Flera förbättringar, inklusive en ny, helt digitaliserad instrumentpanel och smalare I-Shift-växelspak i den uppdaterade hyttinredningen i Volvo FH och Volvo FH16.

En rad nyheter och nya funktioner väntar alla som kliver in i de nya Volvo FH- och FH16-hyttarna. Var och en av dem är utvecklade för att möta de ökande behoven hos dagens fjärrtransportförare.

– Alla våra förbättringar är ett direkt resultat av kundåterkoppling. Vårt mål var att göra FH- och FH16-hytten till en förardröm – ett hem på vägen under fjärrtransportuppdrag med nya funktioner som verkligen hjälper den som sitter bakom ratten, säger Tomas Thuresson, Kommersiellt ansvarig för nytt utbud på Volvo Lastvagnar.

Två uppdateringar som du ser direkt är den nya instrumentdisplayen och den intuitiva sidodisplayen. Båda är nu helt digitaliserade och mer användarvänliga.

Tomas Thuresson, Kommersiellt ansvarig för nytt utbud Tomas Thuresson, Kommersiellt ansvarig för nytt utbud
Den nya, intuitiva sidodisplayen Digital sidodisplay som till exempel kan visa navigering, Dynafleet, radio och upp till fyra kameror samtidigt.

Huvuddisplayen har ett vitt haloljus som blir grönt när en åtgärd pågår, orange för att varna förare vid problem och rött om ett allvarligt fel uppstår och lastbilen behöver stanna. Dessutom visas nu navigeringen både i huvudklustret och sidodisplayen, så föraren inte behöver ta blicken från vägen.

– Säkerheten förblir en prioritet. Bland uppdateringarna finns en ny dödavinkelkamera som avsevärt förbättrar sikten på passagerarsidan. De nya LED-strålkastarna med adaptivt helljus förbättrar också sikten när du kör på natten, tillägger Tomas Thuresson.

Vi har inte ändrat någonting i egensyfte, utan bara fokuserat på vad som behövdes och vad våra kunder bad oss att ändra.
Ett andra kylskåp som tillval och extra förvaring för boendemiljö vid fjärrtransporter Ett andra kylskåp som tillval och extra förvaring för boendemiljö vid fjärrtransporter

Ytterligare förbättringar inkluderar en nydesignad och mera robust mittdel på instrumentbrädan och smidigare knapplayout och funktionalitet på ratten. Som svar på kundernas efterfrågan är I-Shift-växelspaken slankare. Den har också sänkts och placerats längre fram för jämnare växling.

Andra nyheter som har införts för ett bekvämare boende vid fjärrtransporter är en tredje usb-anslutningspunkt, en fastare skummadrass som tillval samt en ny instrumentbräda som är lättare att rengöra.

– Det ligger stor omtanke bakom detaljer samt passion och expertis bakom dessa uppdateringar. Vi har inte ändrat någonting i egensyfte, utan bara fokuserat på vad som behövdes och vad våra kunder bad oss att ändra. Resultatet är ett komplett paket som sätter förarens komfort och säkerhet först, säger Tomas Thuresson

SAMMANFATTNING AV NYA UPPDATERINGAR AV FH‑HYTTEN:

Ratten: Ny knapplayout och nya funktioner.

Dynamisk instrumentpanel: Helt digitaliserat, användarvänligt gränssnitt med fyra personliga inställningar, vägmärkesigenkänning och LED-varningssystem. 

Dödavinkel-kamera på passagerarsidan: Digitaliserad och förbättrar dramatiskt sikten på passagerarsidan.

Instrumentbrädans yta: Nytt material som är lättare att rengöra.

Mittsektion: Robust och tåligare konstruktion med större förvaringsmöjligheter.

AGM/Dubbelt batterisystem: Kraftigt förbättrat enkelt AGM-batteri med bättre startförmåga. Dubbelt batterisystem som tillval för högre energiförbrukning vid fjärrtransportuppdrag.

Ny växelspak för I-Shift: Slankare, lägre och placerad längre fram för en jämnare växling.

Relaterade nyheter