Lastvagnar

Den nya XXL‑hytten erbjuder förarna ett hem på vägen

| 3 minuters läsning | 3 minuters läsning
Större hytt, mer förvaringsutrymme och en av de största bäddarna i branschen. Volvo Lastvagnar har gjort den redan stora FH‑hytten ännu större för att skapa boendekomfort under fjärrtransport.
Säljstart i mars 2019. Produktionsstart i juni (Europa) och augusti (Australien).

Volvo Lastvagnars populära FH‑hytt har nu extra allt! En ny XXL‑version av FH‑hytten har konstruerats för att vara ett hem längs vägarna för fjärrtransportförare som är ute på krävande uppdrag. Och skillnaden är verkligen stor: Hytten är hela 600 liter större än den redan stora FH – vilket ger förarna mycket mera plats för att sträcka på sig. Den inkluderar också en större bädd och massor av extra och lättåtkomligt förvaringsutrymme.

Den skapades genom att Volvo Lastvagnars FH‑hytt byggdes om. Den bakre hyttväggen flyttades 25 cm bakåt och stärktes med extra C‑stolpar. Resultatet är en mycket längre hytt som också är stark nog att klara Volvo Lastvagnars höga säkerhetskrav.

– Vi ville ha en mycket större hytt som också var stark nog att klara Volvo Lastvagnars frontalkollisionstest, men utan att lägga till för mycket vikt. XXL‑hytten levererar på båda sätten, säger Lars Franck, Product Manager Special Vehicle Offering på Volvo Lastvagnar.

För att säkerställa en god natts sömn har XXL‑hytten en av de största bäddarna i branschen. Bädden är 13 cm längre och 25 cm bredare än i en vanlig FH. Det ger föraren massor av extra takhöjd och plats för att sträcka på sig. Och den nya madrassen är tillverkad med S-Touch‑teknik som integrerar en kudde av polyeterskum på varje fjäder.

 

– En väl utvilad förare är både säkrare och nöjdare. Därför ville vi erbjuda en riktigt stor bädd som också är extremt bekväm, säger Joacim Vernersson, Chief Project Manager Special Vehicles, Volvo Group Trucks Technology.

Hyttinteriören är konstruerad för att vara både flexibel och praktisk. Med 50 liters extra förvaring i utrymmet under varje bädd, kan förarna ta med sig många fler personliga ägodelar under långa resor. Den nedre bädden kan också beställas med en vikbar funktion för förbättrad flexibilitet och komfort.

– Många Volvo Lastvagnar‑förare ligger på vägarna i flera veckor i sträck. XXL‑hytten är konstruerad för att de ska få flexibilitet och förarkomfort i världsklass, säger Joacim Vernersson.