Lastvagnar

Var uppkopplad med det digitala gränssnittet Volvo Connect

| 3 minuters läsning | 3 minuters läsning
Det flexibla digitala gränssnittet Volvo Connect kopplar ihop kritiska delar av transportverksamheten på en enda plats och tar lastbilens tillgänglighet och produktivitet till en ny nivå.

Volvo Lastvagnar har utvecklat Volvo Connect – en flexibel och långsiktig digital lösning – för att serva transportverksamhetens alla delar genom att koppla samman viktiga funktioner och appar på en enda användarvänlig plattform. 

Volvo Connect kan nås när som helst och var som helst ifrån på alla enheter och skärmstorlekar. Med det intuitiva gränssnittet kan användare planera rutter, hantera kör‑ och vilotider och övervaka lastbilarnas positioner och därmed följa körningarna. Det är också lätt att hitta serviceplaner och kontrollera reparations‑ och underhållshistoriken för fordonen, vilket bidrar till att man kan undvika oplanerade stopp och hålla lastbilarna i rullning. 

Prenumeranter kan se utförliga rapporter som analyserar verksamhetens nyckelfaktorer, såsom förarprestation, bränsleeffektivitet och miljöpåverkan. Rapporterna visar också var förbättringar kan göras och ger rekommendationer om hur de kan göras. Plattformen är också praktisk för speditörer och förare som behöver hålla kontakten och dela relevant information som trafikförseningar eller snabbare rutter.

– Genom att kombinera uppkopplad teknik och dataanalys skapar vi helt nya möjligheter att hjälpa våra kunder. Och det är det Volvo Connect handlar om.

Volvo Connects gränssnitt har den avgörande fördelen att det är flexibelt och lätt att skräddarsy efter specifika behov. Rapporter kan konfigureras baserat på parametrar som är viktiga för en viss verksamhet och information kan visas och arrangeras enligt personliga preferenser. 

Marketplace är platsen där användare kan prenumerera på ett växande antal tjänster från Volvo Lastvagnar och dess partners som är både innovativa och relevanta för deras verksamhet. Marketplace säkerställer att Volvo Connect utvecklas kontinuerligt och fortsätter att ligga i framkant när det gäller digitala tjänster för lastbilsverksamheter.  

– Genom att kombinera uppkopplad teknik och dataanalys skapar vi helt nya möjligheter att hjälpa våra kunder. Och det är det Volvo Connect handlar om, säger Karin Falk, Senior Vice President, Services & Customer Quality. 

Fakta och funktioner

Kartor
En ren och tydlig vy gör att du lätt kan övervaka dina fordons positioner. Popup‑fönster ger mer information, såsom fordonsstatus, varningar och förartider. Se fordonspositioner i realtid, trafik‑ och väginformation, bränslenivåer och tidigare positioner. 

Rapporter
Intelligenta och lättanvända rapporter, skräddarsydda efter dina behov och önskemål. Sammanställer och analyserar fordons- och förardata. Visar var bränslebesparingar kan göras för att minska kostnader och koldioxidutsläpp. Spårar kritiska säkerhetsindikatorer. 

Resurser
Få omedelbar överblick över statusen för hela din vagnpark med ett klick och kontrollera statusen för varje enskild resurs i realtid. Se däcktrycksövervakning, varningar och meddelanden. 

Kalender
Få en snabb och enkel överblick över planerad service och reparation av din lastbil. Du kan också lägga till dina egna händelser för andra fordons‑ och resursrelaterade aktiviteter, liksom bekräftade bokningar från din Volvoverkstad för att hantera fordonets tillgänglighet. 

Föraraktivitet
Förenklar din planering genom att tillhandahålla exakt information och exakta rekommendationer om föraraktiviteter. Se en lista över förare samt deras nuvarande aktiviteter och återstående tillåten körtid. Innefattar nedladdning av färdskrivare, överträdelse‑ och aktivitetsrapporter samt förartidsprognoser.

Verkstadshistorik
Visar reparations‑ och servicehistorik och information om alla arbeten som din Volvoverkstad har utfört för vart och ett av dina fordon för att hjälpa dig att minska antalet oplanerade stopp och hålla lastbilarna i rullning. 

Lätt att komma igång
Volvo Connect kostar ingenting. Det viktiga är dock hur du fyller det och använder det. Du prenumererar på de tjänster du vill ha och som tillför mest värde för din verksamhet.

Rollbaserad åtkomst
Alla kan dra nytta av fördelarna, från lastbilsägare och vagnparksansvariga till speditörer och administratörer. Användarna har rollbaserad åtkomst till de funktioner, nyheter och den information som är mest relevant för dem.

Skräddarsydd för dig
Volvo Connect är lätt att skräddarsy efter individuella behov. Du bestämmer själv hur du vill se och arrangera saker. Dessutom kan Volvo Connect nås från alla enheter och är tillgängligt när och var du behöver det.

Även för blandade vagnparker
Med Volvo Connect kan du integrera data från externa system och använda data från alla dina fordon av olika märken.