25 Volvo FH-hjältar

Volvo FH är förarnas lastbil. Men innan lastbilen når föraren passerar den genom ett stort antal hängivna medarbetares hjärnor och händer. 
Här är 25 av de hjältar som arbetar hårt för att varje Volvo FH ska bidra till framgång för kunderna.
Man som står framför en Volvo FH

25: Stig Falk. Göteborg, Sverige
Industrial Designer (1993)

– Jag var industridesigner 1993 när Volvo FH lanserades. Det jag är mest stolt över är att vi började så tidigt i processen med konstruktionen och att vi redan visste vad vi ville göra. När jag ser en Volvo FH i dag känner jag mig nöjd.

Man som står framför en Volvo FH

24: Wijnand van den Brink. Beesd, Nederländerna
Manager Special Products & Innovation
  

– Jag tycker fortfarande att lanseringen av Volvo FH 1993 var något helt otroligt. Det var verkligen en revolution i fråga om hytt och motorteknik. Entusiasmen hos återförsäljare och kunder överträffade alla förväntningar, vilket visade sig i antalet beställningar. För mig personligen har det varit fantastiskt att ha en aktiv roll i att överföra kunskap från den nederländska marknaden till Volvos huvudkontor och vice versa och att anpassa lastbilarna till den specifika nederländska marknaden.

Man som står framför en Volvo FH

23: Staffan Rödjedal. Göteborg, Sverige
Senior Product Manager, Volvo FH

– Volvo FH har konstruerats för att locka de bästa förarna och samtidigt ge fordonsägarna högsta möjliga produktivitet. 

Kvinna i garagemiljö

22: Raili Riiberg. Estland, Tallinn
Chef inom Volvo Trucks Sales and Marketing

– Jag ingick i lanseringsteamet för Volvo FH4 i Göteborg år 2012, och det har varit ett nöje att se lastbilarna levereras till våra kunder i Estland. Mitt jobb är att se till att våra kunder involveras i Volvogemenskapen och kan njuta av resan med lastbilarna. Med ett litet men mycket kompetent säljteam ser vi till att Volvo FH-lastbilarna levereras till våra kunder på bästa sätt.

Man som står framför en Volvo FH

21: Thomas Thuresson. Lundby – Göteborg, Sverige
Segment Manager – Long Haul

– Volvo FH har sedan 1993 satt nya standarder i lastbilsbranschen. Mitt globala ansvar är att se till att detta fortsätter, att vi hela tiden driver utvecklingen framåt och att Volvo FH alltid är kundernas förstahandsval.

Man som står framför en Volvo FH

20: Mats Karlsson Lindh. Göteborg, Sverige
Director, Product Planning

– Jag har under 35 års tid deltagit i arbetet med att utveckla och vidareutveckla Volvolastbilar. Under dessa år har jag varit en del av alla större ansiktslyftningar. Det har varit väldigt givande att se och höra kundernas respons på de nyheter vi har presenterat. Det ger mycket energi att även i framtiden försöka överträffa kundernas förväntningar ännu en gång.

En leende kvinna

19: Sonia Rodrigues. Curitiba, Brasilien
Coordinator Manufacturing, F-linjen

– Min del i att göra Volvo FH till en fantastisk lastbil är att vara ledare för engagerade människor som bygger en högpresterande lastbil som imponerar och väcker beundran hos alla ute på vägarna.

Man som står framför en Volvo FH

18: Eskil Sturesson. Göteborg, Sverige
Chief Engineer

– Som Chief Project Manager för den Volvo FH som lanserades 2002 var det en ära att få arbeta tillsammans med ett fantastiskt team som utvecklade den fantastiska Volvo FH!

En kvinna i fabriksmiljö

17: Simona Hanoun. Tuve – Göteborg, Sverige
Montör

– Jag gör mitt bästa i mitt jobb på basmodulschassiet så att vi kan leverera en felfri lastbil av högsta kvalitet till kunderna.

Man som står framför en Volvo FH

16: Roman Trosin. Tallinn, Estland
Områdeschef, VFS Estland

– Jag tillhandahåller flexibla och smarta finansieringslösningar till kunder som vill köpa Volvo FH. Jag jobbar nära Volvokoncernens säljare för att se till att våra kunder får relevanta stödtjänster för sina FH-lastbilar.

En leende kvinna

15: Ida Leitner. Tuve – Göteborg, Sverige
Montör

– Min del av arbetet är att se till att behållaren fylls på ett sätt som kunden blir nöjd med.

Man som står framför Volvo FH 25 Special Edition

14: Martin Tomlinson. Warwick, Storbritannien
Head of Product Demonstration, Storbritannien och Irland

– Jag visar upp Volvo FH, marknadens bästa lastbil, för kunder och journalister.

En man i fabriksmiljö

13: Diogo Dias dos Santos. Curitiba, Brasilien
Manufacture GTO E&BM

– Vi arbetar intensivt och passionerat varje dag, alltid med fokus på framgång för kunden. Ett antal fordon passerar vårt team, och vi strävar alltid efter att ha en säker och sund arbetsmiljö eftersom detta hjälper oss att leverera högsta möjliga kvalitet.

Man som står framför en Volvo FH

12: Glenn Johansson. Göteborg, Sverige
Product Safety Manager

– Jag arbetade som projektledare för krockkuddar när Volvo Lastvagnar, som första tillverkare av tunga lastbilar, införde krockkudde på förarsidan år 1995. Efter alla utmaningar, som att utveckla själva krockkuddesystemet, fick jag bästa tänkbara bevis på hur krocksäker FH faktiskt är när en tysk tidning år 1997 hade rubriken ”Jag tackar gud och Volvo för att jag överlevde krocken” på tidningens framsida. Det var ett uttalande från en förare av Volvo FH med krockkudde, som i hög fart körde in i bakänden på en parkerad lastbil på motorvägen. Efter kraschen klev föraren oskadd ut ur hytten och kunde återvända till jobbet några dagar senare. 

Man som står framför en Volvo FH

11: Sander Kõivuste. Tartu, Estland
Säljadministratör

– Jag arbetar som säljadministratör och är en Volvoambassadör som ser till att Volvo FH överlämnas till kunden tillsammans med erforderliga utbildningar så att lastbilen kan användas på bästa sätt. Jag försöker alltid ha kundens bästa för ögonen.

En kvinna i kontorsmiljö

10: Shilpa Vijayakumar. Bangalore, Indien
Associate Mechanical Engineer, Brakes and Tires

– Jag arbetar med bromsar och deras CAD-moduler, där det bland annat ingår att dokumentera dem. I mitt jobb ingår också att se till att rätt delar sätts in i rätt lastbil. 

Man som står framför en Volvo FH

9: Björn Andersson. Göteborg, Sverige
Sr Principal Engineer

– Jag har arbetat med kreativ och innovativ teknik i 44 år, till exempel den första krockkudden för tunga lastbilar och att utveckla rattstången för Volvo FH, som fortfarande är i världsklass. Arbetet har varit och är fortfarande mycket spännande.

Man som står framför en Volvo FH

8: John Comer. Warwick, Storbritannien
Head of Product Managment

– Det är en stor ära och ett privilegium att arbeta med Volvo FH och se hur lastbilen har utvecklats under de senaste 25 åren och framförallt hur den har genererat framgång för kunden. Jag körde den första testlastbilen från Göteborg till Lockerbie i Storbritannien i december 1992. När jag körde där längs M6 var jag säker på att någon allvarlig olycka skulle inträffa eftersom varenda lastbilsförare kastade sig över sin komradio och praktiskt taget vred nacken ur led för att få en ordentlig titt på den iögonfallande aerodynamiska profilen hos min lastbil. En succé vid lanseringen 1993 och fortfarande lika fantastisk – Grattis på 25-årsdagen Volvo FH.

Man som står framför en Volvo FH

7: Claudio Gallerani. Boltiere – Zingonia, Italien
Commercial Director

– Hela mitt yrkesliv och min karriär inom Volvo är starkt förknippade med Volvo FH, med början i produktlanseringen 1993. Sedan dess har jag följt utvecklingen av denna fantastiska lastbil i alla utvecklingsfaser under alla dessa år: alltid innovativ, alltid steget före konkurrenterna. Att få sälja den varje dag gör mig stolt och ger mig motivation att fortsätta framåt.

En leende man

6: Anjan YVK. Bangalore, Indien
Senior Engineer – Special Vehicle & Customer Adaptation Support

– Jag arbetar med tekniska lösningar och support i fordonsombyggnader för att tillgodose unika kundbehov. 

Kvinna som står framför en Volvo FH

5: Raquel Amadori. Curitiba, Brasilien.
Project Buyer på Volvo Group Latin America

– Jag är projektköpare i Volvokoncernen. Jag ansvarar för att utveckla nya reservdelar för lastbilar och övervakar prestandan i leveranskedjan. En del av mitt jobb består i att förhandla fram de bästa villkoren för att försörja Volvos linjer. Jag jobbar på Cab Interior där vi utvecklar ny stol, bädd, inredning och draperier till Volvo FH-lastbilen.

En man i kontorsmiljö

4: José Miguel Alberquilla. Madrid, Spanien
Service Market Commercial Offer Manager

– FH-lanseringen var den första stora händelsen som jag fick uppleva hos Volvo. Jag skulle vilja representera alla fantastiska eftermarknadsmedarbetare som under dessa 25 år, i dag och i morgon har arbetat och kommer att arbeta med att upprätthålla högsta kvalitet i FH-lastbilarna ute på vägarna.

Man som står framför en Volvo FH

3: Marius Beniulis. Vilnius, Litauen
Service Market Commercial Team Leader

– Tillsammans med mina kolleger ansvarar jag för det framgångsrika arbetet inom servicemarknadsavdelningen. Vi arbetar med service och produktförsäljning, analyserar produktgrupper och kundsegment samt skapar olika serviceerbjudanden och specialerbjudanden. Varje dag går jag till arbetet med vissheten om att det kvalitetsförbättrande arbete jag utför leder till framgång för företaget. Även små förbättringar kan leda till stora förändringar i slutänden.

En kvinna i kontorsmiljö

2: Catarina Notemyr. Göteborg, Sverige
Teamleader

– Jag började vid Volvo Lastvagnars modellverkstad 1989 som modellsnickare och har redan från dag ett arbetat med att skapa modeller för Volvo FH-hytten. Sedan dess har jag arbetat som teamleader i modell-/prototypverkstaden och med att utveckla hytten med hjälp av ständiga förbättringar och kontinuerligt kvalitetsarbete.

En man i fabriksmiljö

1: Aguinaldo Oliveira. Curitiba, Brasilien
Manufacture GTO E&BM

– Jag är teamleader och arbetar med slutförandet av FH-lastbilar. Vi genomför funktionstestning av fordonen och bedömer hela monteringsprocessen för att färdigställa lastbilen för leverans till våra kunder. Volvo FH är ett säkert fordon, extremt hållbart, mycket bekvämt och viktigast av allt: konstruerat med kundens bästa för ögonen.

Relaterade nyheter