Lastvagnar

"Plötsligt stod vi på scenen med Sveriges bästa Volvo"

Det är sista helgen i augusti och i Mantorp har hundratals besökare samlats för att delta i Trailer Trucking Festival. Sebastian Wennerstrand är här tillsammans med sin arbetsgivare Per Brodde för att visa upp åkeriets nya Volvo FH.
Sebastian Wennerstrand med sin motivlackade Volvo FH
"Designen har alltid varit väldigt viktig för mig. Hela bilen är egentligen stuk före bruk", säger Sebastian Wennerstrand och skrattar.

– Vi åkte ner utan några förväntningar. Att vi vann Sveriges Bästa Volvo blev en chock. Det är ju det finaste priset man kan få som Volvoägare. Det fanns inte på kartan att vi skulle vinna, och sedan stod vi plötsligt där på scenen, säger Sebastian.

Bilen hade bara hunnit rulla på vägarna i en vecka, men för Sebastian och Per hade den funnits med i tankarna mycket längre än så. Båda har lagt ner mycket arbete på att ta fram designen som är inspirerad av den holländska stilen – som Sebastian har beundrat sedan barnsben.

– Designen har alltid varit väldigt viktig för mig. Hela bilen är egentligen stuk före bruk, säger han och skrattar.

Det är framför allt den långhåriga kon som pryder sidan av hytten som drar till sig flest blickar. Motivlackeringen föreställer en ”highland cattle”-ko, ett djur som åkeriets vd Per Brodde själv äger. Kon fanns redan på en av åkeriets andra bilar, och tanken var att skapa ett tema.

– Det märks att folk tycker att den blev bra, de kom fram och pratade om den och tog kort, säger Sebastian.

Även om huvudsysslan egentligen är att producera asfalt är inte Sebastian färdig med att ställa ut bilen.

– Jag försöker åka på så många utställningar som det går. Förhoppningsvis blir det Jönköping och några runt Stockholm nästa år.