Volvo Lastvagnar

Sverige

×

"Jag gav formgivaren fria händer!

När Patrik Persson körde hem sin vita Volvo FH visste han att det var något som saknades. Ett läckert motiv. Men hur detta motiv skulle se ut var han däremot inte lika säker på.
Patrik Persson i Vännäs har kört lastbil i 17 år. Det egna åkeriet, P Persson Fjärr AB, startade han 2011.
Patrik Persson i Vännäs har kört lastbil i 17 år. Det egna åkeriet, P Persson Fjärr AB, startade han 2011.

– Jag gick till Troéng Design och sa vilka färger jag ville ha på bilen, utöver det fick han fria händer.

När Patriks Volvolastbil rullar förbi på vägarna lägger man märke till den klarblå vågen som sköljer över XL-hytten och fortsätter en bit ut på släpet. Motivet är lika sparsmakat som detaljrikt. För om du tar en närmare titt på dekoren så ser du hur ett marmorliknande mönster träder fram i botten av färgkaskaden.

Patrik tillryggalägger över 300 mil i veckan. Han lämnar garaget på söndagen och är inte hemma förrän fredagen därpå. Trots de långa arbetsveckorna trivs han.

– Det är en livsstil. Jag bor och sover i bilen, och det funkar rätt bra. Här har jag alla bekvämligheter som jag kan behöva: kyl, frys, mikro, internet, tv och kaffebryggare. Det är i så fall toaletten som saknas. Men det finns ju buskar, skrattar han.

Trots att Patrik är den första lastbilsföraren i familjen har han vuxit upp med stora maskiner runt sig. Mamman är bussförare och pappan mekaniker. Sedan 2011 driver Patrik sitt eget åkeri i Vännäs i utkanten av Umeå.

– Jag har alltid gillat stora och häftiga lastbilar. För mig är det extra viktigt att ta hand om mitt fordon och hålla det rent och polerat. Allra roligast är det när man ser hur folk vänder sig om och följer mig med blicken när jag kör förbi med lastbilen.