Lastvagnar

Volvo maxar prestandan på lastbilsfestival

Volvo Performance Tour avslutar sin Sverigeturné på Trailer Trucking Festival i Mantorp den 25 till 26 augusti. Här kan du klämma och känna på en Volvo FH16 750, titta närmare på Performance Edition-modellerna och bekanta dig med Volvo Dynamic Steering och I-Shift Dual Clutch. En flislastbil och en nyckelfärdig Volvo FH finns även tillgängliga för provkörning.
En vimmelbild från Trailer Trucking Festival 2013, som bjöd på strålande väder och roliga möten.
En vimmelbild från Trailer Trucking Festival 2013, som bjöd på strålande väder och roliga möten.

– Det här är en festival för riktiga lastbilsentusiaster som uppskattar fräcka och starka bilar. Därför kommer vi att ta med oss några av våra tuffaste bilar till festivalen. Bilarna visar prov på en tekniknivå av absolut världsklass, säger Christina Eriksson, som är chef för marknadskommunikation på Volvo Lastvagnar Sverige.

Årets lastbilsfestival bjuder på mängder av utställare och en och annan uppvisning. Bland annat dyker Volvo Lastvagnars specialdesignade prestandalastbil The Iron Knight upp, som tack vare sina 2 400 hk slog två FIA-godkända världsrekord. Givetvis sitter den erfarne truckracingföraren Boije Ovebrink bakom ratten på järnriddaren och visar upp fordonets enastående prestanda.

Bojie är även värd för den FH16- och F16-manifestation som kommer att äga rum under festivalen. För att fira 30-årsjubileet av 16-litersmotorn hoppas man samla så många 16-literslastbilar som möjligt på Mantorp.

Trailer Trucking Festival hade premiär 1982 och har sedan dess anordnats vartannat år av tidningen Trailer, i samarbete med Mantorp Park. Festivalen lockar i snitt 10 000 nyfikna besökare.