Volvo Lastvagnar

Sverige

×

"Lika många lampor på bilen som på scenen"

Rydell & Quick är förmodligen Sveriges mest turnerande liverockband. Christer Rydell och Malin Quick som utgör stommen i bandet är ute på vägarna sommar som vinter, 250 dagar om året. Så har deras vardag sett ut i över 25 års tid.
Rydell & Quick är ett liverockband med fem medlemmar. Bandet bildades 1989, har gjort närmare 5 000 konserter, rest 155 000 mil på turné och spelat 56 000 låtar live.

Rydell & Quick är ett liverockband med fem medlemmar. Bandet bildades 1989, har gjort närmare 5 000 konserter, rest 155 000 mil på turné och spelat 56 000 låtar live.

– Den dagen vi inte tycker att det är roligt längre, då ska vi lägga ned direkt, för det är slitigt. Men vi får så oerhört mycket energi genom mötet med publiken. Utan publiken är vi ingenting. Det är ju inte speciellt mycket drag på en soundcheck, det är när publiken kommer och festar loss som man får den här kicken tillbaka, säger Malin Quick.

Både Christer och Malin har CE-körkort, och tillsammans med två förare som ingår i teamet, turas man om att köra lastbilen land och rike runt.

– Det är alltid underbart när man rullar in till spelstället, speciellt med den här nya dragbilen som väcker mycket uppmärksamhet. Det brukar stå folk och vinka och fotografera, och kolla in när vi drar i hornet. Det är riktigt kul att anlända i ett schyst ekipage, säger Christer Rydell.

– När vi pimpade vår lastbil ville vi att den skulle ha lika många lampor som vi har på scenen. Och det har den, inflikar Malin med ett leende.

Varje enskild spelning innebär att det maffiga scenbygget på drygt 20 ton ska sättas upp och sedan rivas ned igen. Att all utrustning kommer fram i tid är avgörande.

– Det sista vi vill är att låta 10 000 partysugna fans stå och vänta. Vi har åkt Volvo sedan 1995 för att det är det absolut mest pålitliga turnéfordon vi har haft. Därför har vi aldrig vågat byta, avslutar Christer.