Service – alltid steget före

Serviceplan för Volvo FMX: anpassad efter din verksamhet

Planerad med fokus på dig

Med en kostnadsfri Volvo Serviceplan behöver du inte hänga på verkstaden när du egentligen ska vara ute på byggarbetsplatsen. Allt förebyggande underhåll är planerat i förväg och anpassat till din verksamhet i minsta detalj. Och när du kommer in till våra verkstäder får du alltid Volvo Originalservice av våra skickliga och Volvocertifierade tekniker, som endast använder Volvo Originaldelar.

Service – på Volvos sätt
Serviceavtal hjälper till att hålla din Volvo FMX i toppskick.

Volvo Blåavtal

Volvo Blåavtal håller din Volvo FMX i toppskick. I avtalet ingår allt förebyggande underhåll. Du känner till alla kostnader i förväg, vilket underlättar planeringen och ger dig bättre kontroll över verksamheten. Andra fördelar är att tillgängligheten ökar, den totala ägandekostnaden minskar och att du alltid har en välunderhållen lastbil.

Volvo Blåavtal
Om du trycker på VAS On Call-knappen kopplas du direkt till servicepersonal

Volvo Action Service On-Call – bara tryck på knappen

Har du fått problem ute på vägen? Tryck bara på VAS On Call-knappen så blir du direkt kopplad till en operatör. Operatören vet precis var du befinner dig, känner till ditt chassi-id och kan meddela teknikern eventuella felkoder. Sedan kan du andas ut. Hjälp är på väg och du kommer att vara ute på vägarna igen på nolltid.

Mer om Volvo Action Service
I-Shift: säker, tidsbesparande växellåda

Tidsbesparande växellåda

I‑Shift ger dig inte bara enastående köregenskaper. Den assisterade växlingen minskar även slitaget på drivlinan och däcken och förlänger kopplingens livslängd. Oljebytesintervallet har förlängts till 450 000 km. Samtidigt har vi förbättrat felsökningstekniken. Med I‑Shift i din Volvo FMX kommer du att tillbringa mindre tid i verkstaden och mer tid ute på vägen.

Se vad I-Shift kan göra mer
Undersidan av Volvo FMX är skyddad mot skador

Alla delar skyddade

När du kör på ett bygge eller genom svår terräng finns det alltid risk att komponenterna undertill på lastbilen skadas. Eller snarare fanns det risk. Med vår luftfjädrade bakaxel GRAS-G2 har du hela 300 mm markfrigång. Vi har placerat alla viktiga delar, även bromsarna, ovanför bakaxeln, och skyddat motorn med en tre millimeter tjock hasplåt. Så det är bara de riktigt stora stenarna som kan leda till verkstadsbesök.

Bekanta dig med chassiet
Robusta stötfångare som är enkla att reparera förbättrar lastbilens tillgänglighet

Den ostoppbara fronten

Fronten på Volvo FMX är byggd för maximal tillgänglighet. Den polypropylenbelagda stötfångaren i stål återfår sin form efter en smäll. Och de väl synliga skruvarna gör att du slipper åka till verkstaden för att byta stötfångare och paneler. Nu kan du fixa det själv.

Om du kör fast kan ett annat fordon dra loss dig på nolltid tack vare den helgjutna bogserkroken i järn. Och du måste nästan kämpa för att lyckas göra sönder en strålkastare. De sitter högre upp än vanligt och skyddas av utbytbara galler för väg- och terrängkörning.

Ta en titt på fronten
Sök efter en återförsäljare

Dags att bli mer tillgänglig?

Din lokala Volvoåterförsäljare går gärna igenom alla Volvo FMX:s tillgänglighetsfunktioner med dig. Titta förbi eller ring dem.

Sök efter en återförsäljare