Volvo Dynamic Steering minskar förarens trötthet och lindrar de största påfrestningarna vid tuffa körförhållanden

Volvo Dynamic Steering

Framåt. Sväng. Bakåt. Sväng. Om det bara vore så lätt att manövrera på en byggarbetsplats. När förhållandena är krävande och utrymmet tight är det nacke, rygg och axlar som får ta smällen. Eller tog. Men Volvo Dynamic Steering kompenserar för ryckningarna i ratten redan innan de når dina muskler och leder. Och du kan styra med bara ett finger – och minskar påfrestningarna på kroppen med upp till 85 procent.

Prova Volvo Dynamic Steering
I-Shift-växellådan lämpar sig väl för svår terräng

I‑Shift – världens smartaste växellåda

Enkel, tillförlitlig och supereffektiv – I‑Shift är vår populäraste växellåda. Den gör den tuffa terrängen lite enklare, underlättar manövreringen, minskar risken för att du kör fast och ger samtidigt en bränslebesparing på upp till 5 procent.

I-Shift har dessutom förstärkts och uppgraderats så att den klarar ännu mer krävande användningsområden. Dessutom finns den nu för alla axelkonfigurationer, även lastbilar med drivande framaxel.

Växla upp till I‑Shift
Dynafleet tillhandahåller lastbilsdata i realtid och banar därmed väg för högre lönsamhet

Dynafleet – maximera produktiviteten

Platser, laster och nivåer. Förartider. Utsläppsrapporter. Bränsleförbrukning. Dynafleet ger dig tillgång till realtidsuppdaterad information om alla dina lastbilar. Det hjälper dig att maximera produktiviteten och fatta lönsamma beslut.

Utforska Dynafleet
Smart chassi främjar produktiviteten

Det smarta chassiet

Kan ett chassi göra dig mer produktiv? Ja, det här chassiet. Den luftfjädrade bakaxeln GRAS-G2 ger dig hela 300 mm markfrigång och den nya hasplåten skyddar komponenterna under chassiet så väl att du endast måste väja för de allra största stenarna. Den högre dragförmågan och de minskade vibrationerna ökar komforten. Snitthastigheten kan öka med upp till 10 km/h, vilket i sin tur ger ökad produktivitet.

Utforska chassiet
Utökad lastkapacitet hjälper dig att spara pengar

Extra lastkapacitet

Ett av de effektivaste sätten att förbättra produktiviteten är att öka lastkapaciteten. Därför har vi ökat kapaciteten för framhjulsupphängning från 18 ton till 20 ton. Och om du behöver kunna transportera riktigt tunga laster kan du nu få konfigurationer med fem axlar direkt från fabriken, vilket både sparar tid och minskar påbyggnadskostnaderna.

Få mer information om konfigurationer med fem axlar
Med Volvo Originaldelar bibehåller du den långa fordonslivslängden och kan arbeta mer effektivt

Produktiva delar

Med Volvo Originaldelar bibehåller du kvaliteten på din Volvolastbil. Den ökar tillgängligheten och både din och lastbilens effektivitet. Vårt nätverk täcker in 140 marknader världen över och vårt omfattande logistiksystem ser till att hjälp alltid finns inom nära räckhåll.

Utforska Volvo Originaldelar
My Truck

My Truck

Med appen My Truck får du fjärråtkomst till din Volvolastbil. Du kan kontrollera instrumentpanelen, reglera temperaturen i hytten samt hålla koll på dörrlås och alarm – oavsett var du är. Om du frågar oss, så finns det inget enklare sätt att förenkla sin vardag.

Utforska My Truck
Sök efter en återförsäljare

Maximera produktiviteten

Ring eller titta förbi din lokala Volvoåterförsäljare. De hjälper dig att få ut maximalt av varje mil.

Sök efter en återförsäljare