Volvo FMX-motorn är utvecklad för att spara bränsle

Våra mest bränslesnåla motorer

Vårt motorprogram är utvecklat för att spara bränsle utan att kompromissa med prestandan. Vi har optimerat förbränningskammarens geometri. Utvecklat vertikala, centralt placerade enhetsinsprutare. Ökat gasfyllnadsgraden …

Vi kan prata hur länge som helst om våra tekniska innovationer. Men det viktigaste är egentligen vad de gör för ditt slutresultat. Och för miljön.

Lär känna våra motorer
Automatisk framhjulsdrift maximerar bränsleeffektiviteten

Automatisk framhjulsdrift

Du behöver en drivande framaxel. Men våra studier visar att du bara behöver det 2–5 procent av tiden. Däremellan slukar den bara bränsle i onödan. Automatisk framhjulsdrift hjälper dig att maximera bränsleeffektiviteten. När du inte behöver extra dragkraft inaktiveras framaxeln automatiskt, vilket gör att bränsleförbrukningen minskar.

Upptäck automatisk framhjulsdrift
I-Shift kan spara upp till 5 procent bränsle jämfört med en manuell växellåda

I‑Shift – enastående, tillförlitlig och mycket bränslesnål

I‑Shift maximerar lastbilens prestanda och effektivitet genom att övervaka och anpassa växlingen till fordonets vikt, vägens lutning, hastigheten och accelerationen. I kombination med Volvos dieselmotorer minskar I‑Shift bränsleförbrukningen med upp till 5 procent jämfört med en manuell växellåda.

I-Shift har dessutom förstärkts och uppgraderats så att den klarar ännu mer krävande användningsområden. Dessutom finns den nu för alla axelkonfigurationer, även lastbilar med drivande framaxel.

Säg hej till I-Shift
Fuel Advice – ger dig besparingar

Fuel Advice – för en stadig minskning

Fuel Advice hjälper dig att nå dina bränslemål. Mål som blir allt lägre i takt med att du blir bränsleeffektivare. När du prenumererar på Fuel Advice får du en egen personlig bränslerådgivare. Han eller hon gör regelbundna analyser och ger dig expertråd, tips och stöd när du behöver det. Besparingen låter inte vänta på sig – och blir bara större för varje år.

Hur mycket kan du spara med Fuel Advice?
Dynafleet och utbildning ger tillsammans bättre bränsleeffektivitet

Upptäck kraften

I kombination med rätt förarutbildning kan Dynafleet spara dig upp till 7 procent bränsle. 

Dynafleet – full koll på bränsleeffektiviteten

Vårt intelligenta vagnparkssystem ger dig möjlighet att övervaka effektiviteten hos dina lastbilar och förare i realtid och bedöma förarnas bränsleeffektivitet. Du kan även göra jämförelser, identifiera trender och utföra bränsle- och kostnadsbesparande åtgärder.

Utforska Dynafleet

Förarutbildning – små förändringar, stora besparingar

Vår kurs Effektiv körning visar hur du utnyttjar varje liten droppe bränsle maximalt. Volvos förarutbildning handlar om att lära sig köra bränslesnålt och uppnå långsiktiga besparingar genom en bevisat effektiv och systematisk metod. Bäst resultat uppnås om utbildningen kombineras med Dynafleet-rapporter.

Volvo förarutbildning

Sök efter en återförsäljare

Se pengarna rulla in

Nyckeln till bättre bränsleekonomi är att göra rätt från början. Din lokala Volvoåterförsäljare är expert på att spara bränsle. och hjälper dig gärna på vägen – allt du behöver göra är att kontakta dem.

Sök efter en återförsäljare