Volvo FMX stötfångare har en polypropylenbeläggning

Förstärkt stötfångare

Stötfångaren av högvärdigt stål tål tuffa smällar. Du märker knappt någon skillnad på den om du råkar köra in i en grushög. Den har ett tjockt skyddande ytskikt av polypropylen.

Stötfångaren består av tre delar. Eftersom fästskruvarna sitter lättåtkomligt kan du själv byta eventuella trasiga delar utan att åka till verkstaden, vilket är bra för tillgängligheten.

Det främre underkörningsskyddet skyddar bilister

Främre underkörningsskydd (FUPS)

Hela den nedre delen av fronten är tillverkad som en ”låda”. De enskilda delarna bildar en konstruktion som är mycket robust, men samtidigt eftergivlig vid en kollision framifrån med en personbil. Det främre underkörningsskyddet skyddar passagerarna i bilen genom att det fjädrar bakåt och absorberar en del av kraften vid kollisionen.

Hasplåten skyddar motorn och minskar dammvirvlarna

Hasplåten

Motorn kan lätt ta skada när du är kör i terräng. Därför har Volvo FMX fått en tre millimeter tjock hasplåt som tillval som skyddar motortråg, slangar och kylare. Allt som är i riskzonen vid terrängkörning skyddas effektivt – till och med när du backar. Hasplåten minskar dessutom dammvirvlarna under lastbilen när du kör i dammiga miljöer.

Sök efter en återförsäljare

Fronten först

Börja framifrån- gå sedan runt hela Volvo FMX, så ser du varför den är Volvos mest robusta lastbil någonsin. Be sedan återförsäljaren om att få låna nycklarna.

Sök efter en återförsäljare