Tandemaxellyften sänks automatiskt igen när lastbilen körs lastad

Optimalt körläge

Tandemaxellyft är perfekt om du kör tung last åt ena hållet och olastat på tillbakavägen. När lastbilen är olastad trycker du bara på knappen på instrumentpanelen för att koppla ur och höja drivaxeln. När du lastar nästa gång sänks och aktiveras drivaxeln automatiskt så att du får bästa möjliga dragförmåga och köregenskaper. Alltihop tar bara 15 sekunder, så ingen värdefull tid går förlorad.

En lyft axel sänker bränsleförbrukningen med upp till 3 %

Spara upp till 4 % bränsle

Drivaxlar skapar friktion och rullmotstånd – som i sin tur ökar bränsleförbrukningen. Genom att inaktivera och höja axeln när du inte behöver den sparar du upp till 4 procent bränsle. Och det kan göra stor skillnad för företagets lönsamhet.

En lyft axel kan minska svängradien med över en meter

Bättre manövrerbarhet

När axeln är upphöjd beter sig lastbilen på samma sätt som en 4x2 eller en 6x2, vilket resulterar i snävare svängradie och betydligt bättre manövrering. En 6x4 med en hjulbas på 4,6 meter kan till exempel minska sin svängradie med över en meter.

En lyft axel kan förbättra dragförmågan

Få bättre grepp

Ute efter bättre dragförmåga? Om axeltrycket tillåter trycker du bara på knappen på instrumentbrädan och lägger vikten på en drivaxel. I låg hastighet kan du till och med göra det när du kör. 

Sök efter en återförsäljare

Lyft axeln – öka lönsamheten

Besök din lokala Volvoåterförsäljare om du vill uppleva tandemaxellyft själv.

Sök efter en återförsäljare