Volvo FMX Stretch Brake minskar risken för fällknivseffekt

Stretch Brake

Nya Stretch Brake minskar risken för fällknivseffekter när du tar en kurva eller kör nedför en backe på halt underlag. Effekten uppnås genom att släpvagnen pumpbromsas så att fordonskombinationen sträcks ut. Du kan välja att systemet aktiveras automatiskt i farliga situationer i hastigheter på upp till 50 km/h. Stretch Brake finns både för jämnlastbilar och dragbilar.

Volvos körstödssystem – nödbromsljus

Nödbromsljus

Om du tvärbromsar blinkar bromsljusen snabbt för att varna bakomvarande fordon – ett enkelt sätt att undvika påkörningar bakifrån.

Volvos körstödssystem – aktiv farthållare och kollisionsvarningssystem med nödbroms

Aktiv farthållare och kollisionsvarning med nödbroms

I tät trafik ser den radarbaserade aktiva farthållaren (ACC) till att lastbilen håller ett säkert avstånd till fordonet framför genom att styra gaspådraget och alla tillgängliga bromsar.

Om det finns risk för kollision projiceras ett varningsljus på vindrutan. Vid behov aktiveras även nödbromsen automatiskt. På så sätt minskar risken för allvarliga olyckor betydligt.

Volvos körstödssystem – filbytesassistans

Filbytesassistans

Filbytesassistansen söker av och registrerar eventuella fordon eller personer som befinner sig i döda vinkeln på passagerarsidan. Om det inte är säkert att byta fil hörs en varningssignal samtidigt som en varningsikon blinkar vid passagerarspegeln.

Volvos körstödssystem, elektroniskt stabiliseringsprogram

Elektroniskt stabiliseringssystem

Vårt elektroniska stabiliseringsprogram (ESP) minskar effektivt risken för avkörningar och vältolyckor. I farliga situationer griper systemet omedelbart in genom att minska motoreffekten och bromsa alla hjulen på både lastbilen och släpvagnen individuellt. ESP finns nu för de flesta specifikationer till både dragbilar och jämnlastbilar.

Volvos körstödssystem – bättre prestanda på dåliga vägar med I‑Shift

Bättre prestanda på dåliga vägar

Optimal växling. Starthjälp. Stöd när du är ute på dåliga vägar och i kuperad terräng. Den här programvaran skräddarsyr din I‑Shift-växellåda så att du får maximalt stöd i alla utmaningar du stöter på under arbetsdagen.

Aktivt säkerhetspaket

ACC med kollisionsvarning framåt och nödbromsning
Filbytesassistans
Uppmärksamhetsassistans
Sök efter en återförsäljare

Redo för en säkrare körupplevelse?

Besök din lokala Volvoåterförsäljare och upplev själv våra körstödssystem.

Sök efter en återförsäljare