Volvo FMX med allhjulsdrivning för enastående dragförmåga

Ta kontrollen

Differentialspärren kan aktiveras automatiskt eller manuellt för separata axlar eller för alla drivaxlar. Alla differentialer kan låsas under körning. Det ger dig den kontroll du behöver för att hålla lastbilen i rullning.

Genom att bara använda differentialspärren när det verkligen behövs kan du spara bränsle och minska slitaget på transmissionssystemet – och samtidigt minska både kostnaderna och stilleståndstiden. 

Volvo FMX med allhjulsdrivning kommer med ATC som standard

Byggd för branta lutningar

Den nya drivande framaxeln är dimensionerad för höga vridmoment och tung last. Den sitter 100 mm längre fram än tidigare, vilket ger en betydligt bättre frigångsvinkel fram när du kör upp för branta backar (28° med drivande framaxel och däckdimension 13R22.5). 

Volvo FMX med slankare profil

Allt väl skyddat

Markfrigången är oerhört viktig för oss. Och för dig. Därför har vi placerat alla parallellstag och kopplingsstag i linje med axlarna – väl skyddade inuti axelkåpan. Och vi har sett till att bromshusen och bränsletankarna sitter ordentligt skyddade på chassiet, så att inget hindrar dig från att ta dig fram över stock och sten.

Sök efter en återförsäljare

Upplev vår allhjulsdrivning

Aktivera en axel eller allihop. Din lokala Volvoåterförsäljare visar dig gärna var knappen sitter. Resten är upp till dig.

Sök efter en återförsäljare