Ju mer du använder den, desto snyggare blir den.

Asok George

Exteriördesigner, Volvo Lastvagnar

Konstruktionen bidrar till lastbilens robusthet – Volvo FMX med hög markfrigång

Större, bättre och starkare

Alla de vanliga Volvo FMX-elementen finns där. De har bara vidareutvecklats och förbättrats. Viltfångaren är kraftigare och större. Samma sak gäller stötfångarna på hörnen. Det centrala bogserfästet är av gjutjärn och kan dra upp till 32 ton. De nya strålkastarna sitter högre upp, där de inte är lika utsatta.

Volvo FMX karosspaneler kan enkelt tas bort och bytas

Tidsbesparande design

Lägg märke till de synliga fästkomponenterna på stötfångarhörnen och karossens delar. De gör inte bara att lastbilen ser extra robust ut, utan också att du snabbt kan byta ut delarna på egen hand. Det är vårt sätt att tillföra ett funktionellt mervärde – och minska tiden du behöver tillbringa på verkstaden.

Stötfångaren på Volvo FMX: robust och praktisk

Fronten – allt handlar om tillgänglighet

De polypropylenbelagda stålstötfångarna är byggda för att tåla nästan vilken smäll som helst. Du kan välja mellan två robusta skydd för de kraftfulla bi-xenon-strålkastarna. Den 3 mm tjocka hasplåten skyddar mot stötar underifrån. Så oavsett vad du ger dig på kan du vara säker på att din Volvo FMX rullar vidare.

Titta närmare på fronten
Volvo FMX – insteg

Byggd för anläggningsarbete

Föraren till en anläggningslastbil kliver ofta i och ur hytten. Det låga, fällbara insteget med halkskydd gör manövern både snabbare och säkrare. De smalare spegelarmarna ger dig bättre sikt framåt och det höga luftintaget ger bättre sikt när du backar. Och om det stänker upp lera på vindrutan är det bara att klättra upp på fronten på hytten och rengöra den. Alla detaljer är noggrant anpassade till det liv som du och lastbilen lever.

Välj bland fler än 650 färger. Alla lika gröna.

Spara tid och pengar genom att inte behöva åka till en separat lackeringsverkstad. Få din Volvohytt levererad i vilken färg du vill. Välj mellan över 650 olika nyanser och färgtoner. Och om du inte hittar det du söker kan vi blanda till praktiskt taget vilken färg som helst åt dig.

Vill du ha en förhandstitt? Använd Färgväljaren nedan.

Tyvärr kan datorskärmen inte helt göra färgerna rättvisa. Om du vill se riktiga färgprover kan du besöka din Volvoåterförsäljare. Observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla modeller och på alla marknader. Bilden visar en lastbil med högsta möjliga färgnivå.

Den här färgväljaren innehåller alla färger som är tillgängliga i säljsystemet. Många av de solida färgerna går även att få med ett ytlager med klarlack. Kontakta din Volvoåterförsäljare om du inte kan hitta färgen du har efterfrågat.

VT

Testa vad den går för

Sparka på den. Ställ dig på stötfångaren. Banka på strålkastarna. Din lokala Volvoåterförsäljare visar dig gärna hur robust Volvo FMX är.

Sök efter en återförsäljare