En Volvo FM. Men 20 % mindre koldioxid

En lastbil för tunga regional- och fjärrtransporter. Med samma egenskaper som vanliga Volvo FM. Men med mindre miljöpåverkan och möjlighet att sänka bränslekostnaderna. Och inga kompromisser med körbarheten eller produktiviteten.

Euro 6 steg C ● 420 hk/2 100 Nm eller 460 hk/2 300 Nm ● I-Shift ● Dragbil eller jämnlastbil ● 4x2, 6x2 eller 6x4 ● Räckvidd upp till 100 mil 

Fem skäl att välja Volvo FM LNG

Det finns ingen lastbil som liknar denna på marknaden. Kolla in vad det är som gör den unik och varför den är ett bra val både för ditt företag och för miljön. 

Volvo FM LNG har lika bra köregenskaper och prestanda som vanliga Volvo FM.

Presterar som en diesel

Drivlinan i våra nya gasdrivna lastbilar bygger på vår kända motorteknik. Det finns ingen annan som erbjuder något liknande. Den levererar samma prestanda – men med 20 % lägre koldioxidutsläpp*. Nya gasdrivna Volvo FM LNG har lika bra köregenskaper och prestanda som vanliga Volvo FM. 

Kolla in specifikationerna
Minska bränslekostnaderna med Volvo FM LNG

Lägre bränslekostnader

Volvos nya gasdrivna lastbilar erbjuder lika bra bränsleeffektivitet som våra dieseldrivna modeller. Men eftersom LNG ofta är billigare finns det också goda möjligheter att minska dina bränslekostnader. 

Minska din miljöpåverkan med Volvo FM LNG

Minska din miljöpåverkan

Samma transporter i samma hastighet. Men med 20 % mindre koldioxidutsläpp*. Om du har höga miljömål får du en flygande start med gasdrivna Volvo FM LNG. Du som siktar riktigt högt kan välja att köra på biogas och minska utsläppen med 100 %*. Ett stort steg på vägen mot nollutsläpp. 

Den nya gasdrivna G13C-motorn

Beprövad teknik

Motorn är själva hjärtat av varje lastbil. Den nya gasdrivna motorn bygger på vår toppmoderna D13K-motor. Men vi har valt att gå ett steg längre – med innovativa lösningar för gasdrift. Resultatet? Den nya G13C-motorn är lika effektiv som en diesel. Och du kan förvänta dig samma serviceintervall, tillförlitlighet och prestanda. 

Hållbara transporter

Stick ut i konkurrensen

Kräver dina kunder att transporterna är hållbara? Bra. Volvo FM LNG minskar koldioxidutsläppen direkt med 20 %*. Och du behöver inte kompromissa med vare sig lastkapacitet eller produktivitet. Eller konkurrenskraft, för den delen.

* Räknat på utsläppen från fordonet under användning.

Domenico Monge, vd för Monge & C Spa

Att köra gasdrivna fordon är inte bara bra för miljön. Det är också bra för företagets lönsamhet eftersom både de direkta och de indirekta kostnaderna minskar.

Domenico Monge

Vd:n för Monge & C Spa berättar om sina planer för framtiden.

Volvo Lastvagnars produktchef berättar om de nya gasdrivna lastbilarna

Samhället kräver renare, alternativa bränslen. LNG har potential både som kort- och långsiktig lösning genom sin betydligt lägre miljöpåverkan.

Tobias Bergman

Volvo Lastvagnars produktchef berättar om de nya gasdrivna lastbilarna.

Vägen mot nollutsläpp

Energieffektivitet och alternativa bränslen är avgörande delar i vår strategi för att uppnå hållbara transporter. Nya gasdrivna Volvo FM LNG minskar direkt koldioxidutsläppen med 20 %*. Och alternativet att köra på biogas innebär att utsläppsminskningen kan uppgå till hela 100 %*. Lastbilen öppnar för möjligheter att skifta till förnybara bränslen och på sikt göra oss oberoende av fossila energikällor. 

Detta är viktiga steg på vägen mot vår vision om koldioxidfria avgaser och transporter som är hållbara både för miljön och din verksamhet. 

 

* Räknat på utsläppen från fordonet under användning.

Här kan du tanka LNG i Sverige

Ladda ner kartan med tankställen(PDF, 0.1 MB)
Sök efter en återförsäljare

Håll dig uppdaterad om gasdrivna Volvo FM LNG.

Din Volvoåterförsäljare håller dig uppdaterad om det senaste vad gäller gasdrivna lastbilar.

Sök efter en återförsäljare