Volvo Dynamic Steering minskar belastningen på nacke, rygg och axlar – med upp till 85 %

Volvo Dynamic Steering

Den revolutionerande körupplevelsen. Den otroliga stabiliteten vid hög hastighet. Den totala kontrollen vid låg hastighet. Och minutiösa precisionen vid backning. Volvo Dynamic Steering ökar din styrkraft med upp till 85 procent – och minskar därmed påfrestningarna på nacke, rygg och axlar väsentligt.

Volvo Dynamic Steering
Volvo Dynamic Steering

I‑Shift – världens smartaste växellåda

Enkel, tillförlitlig och supereffektiv – I‑Shift har förvandlat lastbilsindustrin. Förarna älskar den. Nu slipper de den tröga kopplingspedalen och behöver inte kämpa med växelspaken – ändå sker växlingen med perfekt timing varje gång. Samtidigt sparar den upp till 5 procent bränsle, så den är bra för ekonomin också.

Växla upp till I‑Shift
Nya Volvo FM innebär högre nyttolaster

Den senaste tiden har många lastbilar blivit tyngre. Men inte den här. Genom vårt viktoptimeringsprogram har vi bantat ned Volvo FM 75 kg – utan att behöva ge avkall på några funktioner. Programmet anpassas nämligen till hur varje lastbil ska användas.

När totalvikten närmar sig 18 ton betyder ett extra kilo på lastbilen tre kilo mindre nyttolast. Det har med kompensationseffekterna att göra. Volvo FM:s viktminskning är därför värd tre gånger så mycket i vunnen nyttolast – alltså hela 225 kg extra. Det bidrar till din produktivitet. Och inte minst till lönsamheten.

Den perfekta förarmiljön i nya Volvo FM

Perfekt miljö för både arbete och vila

Allt i Volvo FM är utformat för att öka din produktivitet ute på vägen – från ögonblicket då du kliver in i hytten (via det extralåga insteget) till dess att du stämplar ut. Och den ökade komforten känns i kroppen när dagen är slut.

Ta en titt inuti hytten
Dynafleet hjälper till att maximera produktiviteten

Dynafleet – maximera produktiviteten

Platser, laster och nivåer. Förartider. Utsläppsrapporter. Bränsleförbrukning. Dynafleet ger dig tillgång till realtidsuppdaterad information om alla dina lastbilar. Det hjälper dig att maximera produktiviteten och fatta ännu mer lönsamma beslut.

Utforska Dynafleet
My Truck

My Truck

Med appen My Truck får du fjärråtkomst till din Volvolastbil. Du kan kontrollera instrumentpanelen, reglera temperaturen i hytten samt hålla koll på dörrlås och alarm – oavsett var du är. Om du frågar oss, så finns det inget enklare sätt att förenkla sin vardag.

Utforska My Truck
Sök efter en återförsäljare

Öka produktiviteten

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare. De hjälper dig att få ut maximalt av varje mil.

Sök efter en återförsäljare