Hela fjädringssystemet har omarbetats och finjusterats. Allt har bytts ut, uppgraderats eller förbättrats för att uppnå bättre köregenskaper.

Niklas Fröjd

Expert på fordonsdynamik, Volvo Lastvagnar

Volvo FM med förbättrad riktningsstabilitet

Stabil som ett godståg

Genom att omarbeta geometrin på den främre bladfjädringen har vi minskat krängningskrafterna och förbättrat riktningsstabiliteten väsentligt. Det ger en bättre känsla av kontroll i alla situationer. Den förbättrade framhjulsupphängningen minskar samtidigt behovet av att korrigera riktningen och gör att lastbilen håller kursen både på raksträckorna och i skarpa kurvor.

Volvo FM med minskad överstyrning

Stabiliserande konstruktion

Vi har även omarbetat den bakre luftfjädringen. Den patentskyddade konstruktionen har krängningshämmare framför axeln som förhindrar att oönskade rörelser från vägen överförs till ramen. Konstruktionen motverkar även att rörelser från släpet leder till överstyrning i kurvor. 

Volvo FM, The Epic Split

Volvo Dynamic Steering

Den viktigaste innovationen sedan servostyrningen. Volvo Dynamic Steering använder extra servokraft för att korrigera oönskade styrrörelser och vid behov tillföra extra vridmoment. Resultatet är perfekt stabilitet vid hög hastighet och full kontroll vid låg hastighet. Samtidigt minskar påfrestningarna på förarnas muskler och leder.

VT

Nöjd dig inte med att tro på vad vi säger

Upplev själv de förstklassiga köregenskaperna. Besök din lokala Volvoåterförsäljare och ta en provtur.

Sök efter en återförsäljare