Från första stund har Volvo Dynamic Steering gett perfekt stabilitet vid höga hastigheter och full kontroll vid låga hastigheter. Den senaste versionen av systemet har flera nya mycket användbara funktioner för din vardagskörning. Det går nu att anpassa mer och hjälper dig att hålla rätt kurs på vägen. Systemet kan till och med ingripa om fordonet är på väg att glida eller få sladd.

Dynamic Steering på jobbet

Volvo Dynamic Steering tar bort vibrationerna och stötarna som fortplantas genom ratten under körning på ojämna vägunderlag. Även backning och manövrering i trånga utrymmen går lättare – rattmotståndet minskar med upp till 70 procent i låga hastigheter. Dessutom återgår ratten automatiskt till utgångsläget så fort greppet om ratten lättar.

I högre hastigheter håller lastbilen en stadig kurs även på ojämna underlag och vid kraftiga sidovindar. Tekniken fungerar med hjälp av lastbilens hydrauliska servostyrning i kombination med en elektroniskt styrd elmotor som hela tiden justerar rattrörelserna och ger ökad styrkraft om och när du behöver det.

Mindre tid på att justera inställningarna

Mindre tid på att justera inställningarna

Med Volvo Dynamic Steering kan du snabbt välja dina styrinställningar på en meny i hytten och påbörja din körning. Du kan också aktivera körfältshjälpen, beroende på var du ska köra, med en enkel knapptryckning. Styrassistansen arbetar hela tiden i bakgrunden.

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar

Den här funktionen gör att du kan skräddarsy styrningen efter dina behov via menyn för förinställningar. Du kan välja mellan olika förinställningar eller anpassa styrinställningarna helt via menyn Anpassa.

Volvo Dynamic Steering med styrassistans

Volvo Dynamic Steering med styrassistans

Redan när din lastbil börjar slira lite ingriper Volvo Dynamic Steering med styrassistans. Systemet ger lätt styrhjälp så att du kan styra emot och stabilisera fordonet. Sensorer placerade på olika ställen övervakar rotationshastigheten.

Volvo Dynamic Steering med körfältshjälp

Volvo Dynamic Steering med körfältshjälp

Lastbilens körfältsassistans aktiveras vid hastigheter över 55 km/h. Systemet övervakar fordonets position med hjälp av en kamera. När det upptäcker att du riskerar att köra utanför ditt körfält aktiveras styrningen och hjälper dig att återgå till den önskade riktningen. Om det krävs mer hjälp varnas föraren genom en lätt vibration i ratten, i stället för en varningssignal.

Avslappnad körning i alla hastigheter

Avslappnad körning i alla hastigheter

Volvo Dynamic Steering hjälper till att hålla en stabil kurs i höga hastigheter. Vid lägre hastighet och precisionskörning ger den dig all styrkraft du behöver, oavsett hur tung lasten är. Under sådana omständigheter kan du faktiskt styra din Volvo FM med bara ett finger.

Lika lätt att backa som att köra framåt

Lika lätt att backa som att köra framåt

Äntligen slipper du slita för att backa en fullastad lastbil. Med Volvo Dynamic Steering kan du precisionsstyra nästan helt utan ansträngning. Ratten återgår automatiskt till utgångsläget efteråt. Den förbättrade riktningsstabiliteten gör att du även kan backa utan att hamna ur kurs.

Knivskarp precisionsstyrning i alla lägen

Knivskarp precisionsstyrning i alla lägen

Kommer du ihåg hur du alltid behövde räta upp lastbilen efter en inbromsning på ojämnt underlag? Nu slipper du det. Är du trött på gropar, spårbildning och markeringar i vägbanan? Nu märker du dem knappt. Volvo Dynamic Steering kompenserar till och med för starka sidovindar. Så du kan lugnt lätta på greppet om ratten – lastbilens kurs ändras bara när du vill det.

Dynamisk körning

Dynamisk körning

Volvo Dynamic Steering med personliga inställningar ger dig kontrollen. Det är du själv som ställer in rattmotståndet så att det passar körförhållandena och dina önskemål. Du kan antingen välja en förinställning eller en helt skräddarsydd inställning. Och resultatet? Du får exakt den styrning och körupplevelse du vill ha.

Undvik sladd

Avoid skidding

Volvo Dynamic Steering med styrassistans minimerar risken för olyckor på grund av sladd. Om systemet registrerar att lastbilen börjar glida aktiveras direkt en lätt korrigering av rattrörelsen. På så sätt får du hjälp att stabilisera fordonet – till och med innan du har märkt att något håller på att hända.

Ligg kvar i rätt fil

Ligg kvar i rätt fil

Volvo Dynamic Steering med körfältshjälp minimerar risken för vältolyckor och kollisioner med andra fordon. Om lastbilen råkar komma för nära körfältsmarkeringen får du hjälp av systemet att återgå till avsedd riktning via en lätt styrkorrektion. Den är knappt märkbar, men tar säkerheten till en helt ny nivå.

Välkommen till din nya hytt

Välkommen till din nya hytt

Med Volvo Dynamic Steering med extern styrkontroll kan du köra lastbilen via en fjärrkontroll. En utmärkt lösning om du ska göra många små förflyttningar av lastbilen kombinerat med arbetsuppgifter utanför hytten. Produktiviteten förbättras, för att inte tala om hur mycket smidigare arbetsdagen blir.

Video som visar hur Volvo Dynamic Steering fungerar

Så fungerar Volvo Dynamic Steering

Extern styrkontroll

Vad sägs om att testa vårt dynamiska styrsystem?

Vi styr dig i rätt riktning – till din lokala Volvoåterförsäljare.

Sök efter en återförsäljare