Så här ser tandemaxellyften ut

Optimalt körläge

Tandemaxellyft är perfekt om du kör tung last åt ena hållet och olastat på tillbakavägen. När lastbilen är olastad trycker du bara på knappen på instrumentpanelen för att koppla ur och höja drivaxeln. När du lastar nästa gång sänks och aktiveras drivaxeln automatiskt så att du får bästa möjliga dragförmåga och köregenskaper. Alltihop tar bara 15 sekunder, så ingen värdefull tid går förlorad.

Tandemaxellyften kan också spara bränsle

Spara upp till 4 procent bränsle

Drivaxlar skapar friktion och rullmotstånd – och det ökar bränsleförbrukningen. Genom att inaktivera och höja axeln när du inte behöver den sparar du upp till 4 procent bränsle. Och det kan göra stor skillnad för företagets lönsamhet. 

Tandemaxellyft i arbete

Bättre manövrerbarhet

När axeln är lyft beter sig lastbilen ungefär som en 4x2 eller 6x2. Det ger dig en snävare vändradie och betydligt bättre köregenskaper. En 6x4 med en hjulbas på 4,6 meter kan till exempel minska vändradien med över en meter.

Få bättre grepp

Ute efter bättre dragförmåga? Om axeltrycket tillåter trycker du bara på knappen på instrumentbrädan och lägger vikten på en drivaxel. I låg hastighet kan du till och med göra det när du kör.

Teaser för återförsäljarsökverktyget

Lyft axeln – öka lönsamheten

Besök din lokala Volvoåterförsäljare om du vill uppleva tandemaxellyften själv.

Sök efter en återförsäljare