Det är en vänlig, säker och hårt arbetande lastbil

Jonas Sandström

Exteriördesigner, Volvo Lastvagnar

Volvo FM för regionala transporter och stadsdistribution

Urban design

Den är kraftfull. Aerodynamisk. Och byggd för ett liv ute på vägen. Men Volvo FM passar även för körning inne i staden. Den har ett något snällare uttryck än vissa av Volvos andra lastbilar och är samtidigt lite lägre, vilket gör det lättare för fotgängare, cyklister och bilförare att få ögonkontakt med föraren. Det gör världen både lite gladare och lite säkrare. 

De aerodynamiska linjerna på nya Volvo FM

En del av familjen

Nytt tänk, ny konstruktion och nytt formspråk. Ändå har tillhörigheten aldrig varit tydligare. Med de aerodynamiska linjerna och V-formade strålkastarna råder det ingen tvekan om vilken familj Volvo FM tillhör. Samtidigt har vi behållit de egenskaper som gjort föregångaren så populär. Den iögonfallande nya grillen visar att den även har fått en extra dos självsäkerhet.

Nya Volvo FM jämnlast med skåppåbyggnad

Låg sovhytt

Behöver du utöka kapaciteten? Utnyttja det extra utrymmet ovanpå hyttaket genom att välja den låga sovhytten. På det extra låga chassiet blir höjden bara 261,5 cm från väg till tak. Det innebär gott om plats för extra last vid biltransport och andra höjdkänsliga transporter.

Mer om den låga sovhytten

360-graders vy över exteriören

Nedan visas en interaktiv översikt över hytten. Klicka på textrutorna för att läsa mer. Klicka på ///Full Screen för en ännu bättre upplevelse. De funktioner som beskrivs är generella och kan skilja sig åt från dem som finns i din lastbil.

Välj bland fler än 650 färger. Alla lika gröna.

Spara tid och pengar genom att inte behöva åka till en separat lackeringsverkstad. Få din Volvohytt levererad i vilken färg du vill. Välj mellan över 650 olika nyanser och färgtoner. Och om du inte hittar det du söker kan vi blanda till praktiskt taget vilken färg som helst åt dig. Vill du ha en förhandstitt? Använd Färgväljaren nedan.

Tyvärr kan datorskärmen inte helt göra färgerna rättvisa. Om du vill se riktiga färgprover kan du besöka din Volvoåterförsäljare. Observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla modeller och på alla marknader. Bilden visar en lastbil med högsta möjliga färgnivå. Den här färgväljaren innehåller alla färger som är tillgängliga i säljsystemet. Många av de solida färgerna går även att få med ett ytlager med klarlack. Kontakta din Volvoåterförsäljare om du inte kan hitta färgen du har efterfrågat.

Sök efter en återförsäljare

Återupptäck Volvo FM

Passa på att bekanta dig med Volvo FM på nytt. Din lokala Volvoåterförsäljare visar dig gärna alla funktioner personligen.

Sök efter en återförsäljare