VT

Ge påbyggaren ett försprång

Våra påbyggnadsfästen, bakändar och Volvos Påbyggaranvisningar sparar tid för dig och onödigt arbete för påbyggaren.

Få mer information om påbyggargränssnittet
VT

Köregenskaper i världsklass

Nya Volvo FM bygger på samma chassiplattform som Volvo FH och Volvo FH16. Förbättrade fjädringssystem och krängningshämmare ger lastbilen köregenskaper som liknar en personbils. Du kan också välja till Volvo Dynamic Steering för ökad precision och minimal ansträngning i alla hastigheter.

Se köregenskaperna
Tandemaxellyft

Tandemaxellyft

Volvo FM kan nu fås med den helt nya tandemaxellyften, en revolutionerande funktion som gör det möjligt att koppla ur och höja den bakersta drivaxeln vid körning utan last. Precis som med en löpaxel förbättrar detta svängradien samtidigt som bränsleförbrukningen minskar.

Mer om tandemaxellyft
VT

Lätt men kraftfull

Genom att optimera standardspecifikationen för till exempel 4x2-dragbilen har vi gjort lastbilen betydligt lättare – den väger 75 kg mindre än sin föregångare. I praktiken innebär det större nyttolast och lägre bränsleförbrukning.

VT

Större nyttolast – bättre marginaler

Tung last? Inga problem. Volvo FM är byggd för att klara högre axeltryck. Den främre bladfjädringen klarar nu axeltryck på upp till 10 ton på en enda axel och 20 ton på dubbla framaxlar. Det ger dig större marginaler och gör det lättare att köra tung eller ojämnt fördelad last.

VT

Fem axlar – direkt från fabriken

Fraktar du tung last? Du kan välja att beställa en femaxlad lastbil direkt från fabriken. Du får lastbilen levererad snabbare. Utan några ombyggnadskostnader. Och du får en lastbil med helbilsgodkännande. Dessutom får du full garanti och eftermarknadsstöd från Volvo, vilket kan sänka driftkostnaderna på längre sikt.

Läs mer om den femaxlade 10x4-konfigurationen
VT

Rätt specifikation – rätt körupplevelse

Din Volvoåterförsäljare går gärna igenom olika chassikonstruktioner med dig. Passa på att låna nycklarna också, så kan du uppleva skillnaden själv.

Sök efter en återförsäljare