Den omdesignade Volvo FL-stolen är nu ännu säkrare

Fastspänd, avspänd – och säker.

Den förstärkta stolen och stolsförankringen minimerar framåtrörelserna vid en eventuell olycka. Det omarbetade nackstödet skyddar och håller still huvudet. Säkerhetsbältena är integrerade i stolarna och ger ett förstklassigt krockskydd. Färgen på säkerhetsbältet är det enda du behöver tänka på. Vill du ha ett svart (traditionellt) eller ett rött (svårare att missa)?

Den förstärkta hytten är säkrare för både dig och andra trafikanter

Dubbel styrka

Hela Volvo FL-hytten har förstärkts med 31 kilo extra stål för att skydda dig ännu bättre vid en olycka. För att minska skaderisken vid en kollision finns det inga skarpa kanter på instrumentbrädan, ratten eller reglagen.

Bakre underkörningsskydd på Volvo FL

Säkrare för både dig och andra

Vårt främre och bakre underkörningsskydd förhindrar att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en kollision och minskar risken för personskador. Volvos elektroniska stabiliseringsprogram (ESP) minskar effektivt risken för avkörningar och vältolyckor. I farliga situationer griper systemet omedelbart in genom att minska motoreffekten och bromsa alla hjulen på både lastbilen och släpvagnen individuellt.

Läs mer om våra säkerhetssystem här
Bästa sättet att se och vara synlig

Förbättrad sikt

Se allt genom den stora vindrutan. Justera vyn med de elektroniskt eller manuellt styrda ytterspeglarna. Med de extra sidofönstren blir det enklare att navigera längs trånga gator. Och hålla ett öga på lasten genom bakrutan.

Tredelad stötfångare på Volvo FL

Tredelad stötfångare

Stålhörnen på stötfångaren är oerhört stötsäkra och minskar skaderisken och reparationskostnaderna. Vid en kollision isoleras stöten av de olika delarna så att du endast behöver byta den skadade delen.

Volvo FL med ett avancerat fjärrstyrt larmsystem

Ett säkert system

Det omfattande fjärrstyrda larmsystemet minskar risken för inbrott i din Volvo FL. Det aktiveras lätt om ovälkomna gäster försöker öppna dörrarna eller vandalisera fordonet. Du kan känna dig trygg även när du inte är i närheten av ditt fordon.

Utforska alla säkerhetstillbehör från Volvo

Säkerhetstillbehör

Behöver du uppvärmda speglar? Ett första hjälpen-paket? Eller kanske en tonad vindruta? Vi har alla säkerhetstillbehör du kan tänkas behöva.

VT

Tryggt och säkert

Se den tåligaste hytten i klassen med egna ögon. Provkör den hos din lokala Volvoåterförsäljare.

Sök efter en återförsäljare