Chassiet till Volvo FL är varje påbyggares dröm

Snabb och flexibel

Volvo FL-chassiet kan beställas i standardutförande eller anpassat efter alla slags krav och påbyggnader. Det robusta och starka chassiets plana och fyrkantiga form gör påbyggnadsarbetet enklare. Ramen kan levereras med färdiga påbyggarfästen. Med Volvos påbyggaranvisningar går processen snabbare, så att du, så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt, får en lastbil som är skräddarsydd efter dina behov.

Volvos påbyggaranvisningar
Flera framaxlar att välja mellan – alla underhållsfria

Underhållsfria framaxlar

Det finns ett antal underhållsfria framaxlar att välja mellan, beroende på hur dina lastkrav ser ut. Lastkapaciteten varierar från 4,0 till 7,1 ton. Den drivande framaxeln till Volvo FL med fyrhjulsdrivning har en lastkapacitet på 5,6 ton.

Hög produktivitet – tack vare det elektroniska styrsystemet

Enkel och snabb lastning

Det elektroniska styrsystemet (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Att lasta går därför snabbt och effektivt vid alla lasthöjder.  

Välj mellan luft- eller bladfjädring

Välj upphängning

Beroende på axeltryck kan du välja luftfjädring, bladfjädring eller en kombination av båda.

Hjul för varje last

Välj hjul

Om du valt en D5K-motor behöver du fälgar på 17,5 eller 19,5 tum. För tyngre lastbilar med 6-cylindriga motorer ska du välja 19,5 eller 22,5 tum.

Elektroniskt bromssystem (EBS)

Volvo FL har tryckluftsbromsar med ventilerade skivor både fram och bak. Det elektroniskt styrda bromssystemet (EBS) ger både snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till att minska bromsslitaget. I systemet ingår ABS och ett bromsutjämningssystem som kombinerar fordonets bromsar för att uppnå en jämnare bromsning och minska slitaget på bromsar och däck. I det utökade EBS-paketet ingår även start-i-backe-hjälp.

Sök efter en återförsäljare

Börja bygga

Besök din lokala återförsäljare för att få veta mer om olika alternativ och få hjälp att specificera den perfekta Volvo FE eller Volvo FL 4x4.

Sök efter en återförsäljare