Vi vet vad som händer på vägarna. Vi vet hur det ser ut vid en olycka. Det är därför vi gör så många extra tester, trots att vi egentligen inte måste enligt lagen.

Carl Johan Almqvist

Ansvarig för trafik- och produktsäkerhet på Volvo Lastvagnar

Extra noggranna med säkerhetstesterna: video

Interiör

Volvo FH – nattläge

I nattläge kan föraren välja att stänga av all onödig belysning på instrumentpanelen bara genom att trycka på en knapp. Det gör att föraren utsätts för mindre bländning i sitt direkta synfält och ger färre distraktionsmoment i form av reflektioner i vindruta och sidospeglar. Funktionen är främst utvecklad för fjärrtransportförare som kör i mörker, men är även praktisk vid backning och manövrering i svåra väderförhållanden eller besvärlig miljö, till exempel vid på- och avkoppling av släp.

Volvo FH – nödutgång

NÖDUTGÅNG

Alla Volvo FH-lastbilar har utrustats med en taklucka som även fungerar som nödutgång. Ljuset och den luftiga känslan i hytten hjälper dig dessutom att hålla dig alert och fokuserad på vägen.

Volvo FH – säkerhetsbälte

SÄKERHETSBÄLTE

Omkring hälften av alla dödsfall i lastbilar hade gått att undvika med hjälp av säkerhetsbälte. Det kan var bra att tänka på nästa gång du ger dig ut på vägarna.

Exteriör

Volvo FH – främre underkörningsskydd

Främre underkörningsskydd

Tar upp en del av kraften i en krock genom att fjädra bakåt in under lastbilen. Systemet är nu tillverkat av lättare och starkare material och fungerar effektivt även vid högre hastigheter. 

Volvo FH belysning

Belysning

Vi har integrerat de främre positionsljusen och varselljusen. Det ger en smart belysning i kompakt format.

Volvo FH – speglar och fönster

Speglar och sikt

De många smarta funktionerna är utformade för att ge föraren bra sikt i alla riktningar. Men Volvo FH:s stora fönster och speglar ger dig också en bra överblick.

AKTIVA SÄKERHETSSYSTEM

Lastbilen hjälper dig. Få en snabb överblick över hur Volvo Lastvagnars aktiva säkerhetssystem fungerar.

Sök efter en återförsäljare

UPPLEV HUR SÄKERHETEN FUNGERAR

Din lokala återförsäljare visar dig gärna hur alla säkerhetssystem fungerar och svarar på alla dina frågor.

Sök efter en återförsäljare