Den ultimata fjärrlastbilen

Volvo FH med I-Save är den perfekta lösningen för att sänka bränsleförbrukningen för fjärrtransporter – utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Ju längre du kör, desto mer kan du spara och därmed öka lönsamheten i verksamheten.

Sänk bränslekostnaderna med upp till sju procent

Sänk bränslekostnaderna med upp till sju procent

Genom att kombinera den mycket effektiva D13TC-motorn och bränslebesparande funktioner som
kartbaserad I-See, sänker Volvo FH med I-Save bränslekostnaderna med upp till sju procent* i fjärrtransportuppdrag.

* Jämfört med D13K eSCR Euro 6 step C för fjärrkörning. Den faktiska bränsleekonomin varierar beroende på många faktorer, till exempel användningen av konstantfarthållare, verklig topografi, förarens erfarenhet och aktuella väderförhållanden.

Ökad produktivitet

Ökad produktivitet

Den kraftfulla D13TC-motorn ger 300 Nm högre vridmoment vid låga varvtal. Det innebär att det inte krävs lika mycket acceleration och bränsle för att hålla en jämn hastighet vid motorvägskörning. Motorn och I-See samarbetar och ser till att backar och lutningar går att tackla på högre växel – vilket sparar bränsle utan att man tappar fart. Det extra vridmomentet möjliggör dessutom en högre snitthastighet, som märks särskilt väl vid körning i uppförsbackar.

Bättre förarkomfort

Bättre förarkomfort

Volvo FH med I-Save gör det möjligt att köra på lägre varvtal och högre växlar under längre tid. Det ger en mjukare och tystare körning. Förarna får också uppleva snabbare vridmomentrespons, vilket gör den här lastbilen ännu mer inspirerande.

Det här är Volvo FH med I-Save

Det här är Volvo FH med I-Save

Volvo FH med I-Save är utrustad med den mycket effektiva D13TC-motorn och Bränslepaketet Fjärrtransport. Samtliga funktioner i I-Save är utvecklade, testade och beprövade för att spara bränsle vid fjärrtransporter.

Bränslepaketet Fjärrtransport innehåller uppdaterad kartbaserad I-See, I-Shift med programvara optimerad för fjärrtransport, I-Cruise, bränsleeffektiva bakaxlar, tomgångsavstängning samt styrservopump med variabelt tryck.

Volvo D13TC‑motorn – kraftfull och bränslesnål

Volvo D13TC‑motorn – kraftfull och bränslesnål

D13TC är vår mest bränsleeffektiva motor någonsin. Den finns med motoreffekterna 460 och 500 hk och har kolvar med patenterad vågformad insida som förbättrar förbränningen och ökar effektiviteten. Turbo Compound-tekniken gör att D13TC-motorn utnyttjar all tillgänglig energi maximalt i alla steg, vilket ger ökad effektivitet över hela varvtalsområdet – med det bästa resultatet vid 900–1 300 v/min.

Volvos motorprogram
Uppdaterad kartbaserad I-See

Uppdaterad kartbaserad I-See

I-See använder kunskap om den planerade färdvägen för att utnyttja lastbilens rörelseenergi på bästa möjliga sätt vid körning i kuperad terräng. Funktionen sköter växelval, acceleration och motorbromsning när I-Cruise är aktiverat. I I-See används en ny högupplöst karta som ger en mer exakt topografisk positionering.

Läs mer
Uppdaterad I-Shift för fjärrtransport

Uppdaterad I-Shift för fjärrtransport

I-Shift med programvara optimerad för fjärrtransporter är utvecklad specifikt för effektiv motorvägskörning och hjälper till att spara bränsle. När du kör i ekonomiläge görs varje växling vid exakt rätt tidpunkt för att motorn ska kunna arbeta i sitt mest effektiva varvtalsområde.

Läs mer
I-Cruise

I-Cruise

I-Cruise hjälper till att hålla en jämn hastighet och reglerar hastigheten för att hålla nere bränsleförbrukningen. Den hjälper dig även att hålla en hög snitthastighet för att öka prestandan, samtidigt som den bidrar till en säkrare och mer bekväm körning.

Läs mer
Johan Fredriksson, Uno Jonssons Åkeri

Minst sju procents minskning av bränsleförbrukningen.

Johan Fredriksson, Uno Jonssons Åkeri

Upplev Volvo FH med I-Save

Upplev Volvo FH med I-Save

Se vad du kan uppnå med Volvo FH med I-Save – spara bränsle utan att behöva kompromissa med körglädjen.

Sök efter en återförsäljare