Bränsleeffektivitet handlar om att ha kontroll över sina bränslekostnader och sin miljöpåverkan. Men främst handlar det om att få ut mesta möjliga av varje droppe utan att kompromissa med produktiviteten. En lastbil med bra köregenskaper som kan hålla hastigheten uppe och spara bränsle är din mest effektiva lösning. Vi har ett bredare utbud än någonsin för att du ska kunna bränsleoptimera din lastbil.

Bränsleeffektivitet med D13

Ett motorutbud som levererar

Vår D13 Euro 6 Steg D‑motor är utvecklad för att spara bränsle utan att kompromissa med prestanda och körglädje. Alla våra motorer har en utmärkt körbarhet. Du kan hålla högsta växel även i uppförsbackar och därmed hålla hastigheten uppe och spara bränsle.

Lär känna våra motorer
I-Save

I-Save sparar vid långa transporter

Vårt senaste tillägg är den unika drivlinekombinationen I-Save för Volvo FH. I-Save kombinerar våra D13TC‑motorer med 460 eller 500 hk med effektiva bakaxlar och transmissionsegenskaper, för att bara nämna några exempel. Det kan minska dina bränslekostnader med upp till sju procent*.

 

* Vid en jämförelse mellan D13TC Euro 6 steg D med Bränslepaket fjärrtransport (I-Save) och D13 eSCR Euro 6 steg D. Den faktiska bränsleekonomin varierar beroende på många faktorer, till exempel användningen av konstantfarthållare, verklig topografi, förarens erfarenhet och aktuella väderförhållanden.

I-See – se hur bränslekostnaderna minskar

På vilken rutt kan du spara mest bränsle? I‑See använder information om topografin för att anpassa hastighet och växlingar för maximal bränsleeffektivitet. Genom att utnyttja lastbilens rörelseenergi kan systemet minska bränsleförbrukningen med upp till 5 procent. I-See använder molnbaserad kartdata för bästa resultat.

I-Shift-växellådan hjälper till att spara bränsle och minska förbrukningen

I‑Shift – enastående, tillförlitlig och mycket bränslesnål

I‑Shift maximerar lastbilens prestanda och effektivitet genom att övervaka och anpassa växlingen till fordonets vikt, vägens lutning, hastigheten och accelerationen. I kombination med Volvos motorer minskar I‑Shift bränsleförbrukningen med upp till 5 procent jämfört med en manuell växellåda. Tillsammans med I‑Roll-tekniken kan du spara upp till 7 procent. Den är dessutom väldigt lätt att använda.

Läs mer om I-Shift
Bakaxelutväxling

Utväxling på dina uppdrag

 

Bakaxeln är den sista länken i en effektiv kedja. Vi har gett bakaxeln den rätta utväxlingen för fjärrtransporter, så att den ska fungera perfekt med vår D13-motor och I-Shift. Resultatet? Lägre varvtal. Bekvämare körning. Och högre bränsleeffektivitet.

I-Cruise

Konstant hastighet med I-Cruise

Vår intelligenta farthållare, I-Cruise, justerar hastigheten för att hålla bränsleförbrukningen nere. Med en hög snitthastighet ökar du produktiviteten och får en säkrare och bekvämare körning.

Rulla lätt

Använd rätt däck med rätt tryck och rätt hjul- och axelinställningar – det kan minska din bränsleförbrukning avsevärt. Våra undersökningar visar att två av tre lastbilar i Europa kör med felinställda axlar och hjul. Här har du mycket att vinna.

Fuel Advice – för en stadig minskning

Fuel Advice hjälper dig att nå dina bränslemål. Mål som blir allt lägre i takt med att du blir bränsleeffektivare. Med Fuel Advice får du en egen personlig bränslerådgivare. Regelbundna analyser, expertråd, tips och stöd gör att du kan spara bränsle direkt – och besparingen blir bara större för varje år.

Spara bränsle med Dynafleet

Upptäck kraften

Med Dynafleet i kombination med förarutbildning kan du spara upp till 7 procent bränsle.

Dynafleet – full koll på bränsleeffektiviteten

Vårt vagnparkssystem. Ger dig möjlighet att övervaka effektiviteten hos dina lastbilar och förare och ranka förarnas bränsleeffektivitet i realtid. Du kan även göra jämförelser, identifiera trender och utföra bränsle- och kostnadsbesparande åtgärder.

Förarutbildning – små förändringar, stora vinster

Förstklassiga lastbilar förtjänar förstklassiga förare. Genom att investera i Volvo Lastvagnars förarutbildningar hjälper du förarna att utnyttja lastbilarnas fulla potential i alla typer av uppdrag. Resultatet? Bättre bränsleeffektivitet, produktivitet och säkerhet. Våra kurser hjälper dig att göra de rätta förändringarna.

Luftriktarpaket

Ett luftriktarpaket kan förbättra din bränsleekonomi med hela 8 procent. Det minskar turbulensen, minimerar luftmotståndet och leder bort vinden från släpvagnen.  Det sparar inte bara bränsle och pengar för dig, utan minskar även koldioxidutsläppen, vilket är bra för miljön.

Sök efter en återförsäljare

En bra start

Nyckeln till bättre bränsleekonomi är att göra rätt från början. Din Volvoåterförsäljare är expert på bränslebesparingar. och hjälper dig gärna på vägen – allt du behöver göra är att kontakta dem.

Sök efter en återförsäljare