Våra motorer är konstruerade för att vara så bränslesnåla som möjligt

Våra mest bränslesnåla motorer

Vårt motorprogram är utvecklat för att spara bränsle utan att kompromissa med prestandan. Vi har optimerat förbränningskammarens geometri. Utvecklat vertikala, centralt placerade enhetsinsprutare. Ökat gasfyllnadsgraden …

Vi kan prata hur länge som helst om våra tekniska innovationer. Men det viktigaste är egentligen vad de gör för ditt slutresultat. Och för miljön.

Lär känna våra motorer
I-Shift-växellådan hjälper till att spara bränsle och minska förbrukningen

I‑Shift – enastående, tillförlitlig och mycket bränslesnål

I‑Shift maximerar lastbilens prestanda och effektivitet genom att övervaka och anpassa växlingen till fordonets vikt, vägens lutning, hastigheten och accelerationen. I kombination med Volvos dieselmotorer minskar I‑Shift bränsleförbrukningen med upp till 5 procent jämfört med en manuell växellåda. Tillsammans med I‑Roll-tekniken kan du spara upp till 7 procent. Den är dessutom väldigt lätt att använda.

Läs mer om I-Shift
Med I‑See kan du köra smartare och mer ekonomiskt genom att anpassa körningen till vägens topografi

I-See – se hur bränslekostnaderna minskar

När du kör använder I‑See information om vägens lutning till att anpassa hastighet och växlingar för maximal bränsleeffektivitet. Genom att utnyttja lastbilens rörelseenergi kan systemet minska bränsleförbrukningen med upp till 5 procent. Den största besparingen uppnås när vägen bara lutar lite, men I‑See sparar bränsle oavsett hur stor lutningen är.

Volvo FH hjulinställning

Rätt hjulinställning sparar pengar

Genom att använda rätt däck med korrekt tryck och rätt hjul- och axelinställningar kan du minska bränsleförbrukningen med 14 procent. Våra undersökningar visar att två av tre lastbilar i Europa kör med felinställda axlar och hjul. Här har du mycket att vinna.

Fuel Advice är ett initiativ som hjälper dig att sätta upp egna riktlinjer för effektivitet och få hjälp vid behov

Fuel Advice – för en stadig minskning

Fuel Advice hjälper dig att nå dina bränslemål. Mål som blir allt lägre i takt med att du blir bränsleeffektivare. När du prenumererar på Fuel Advice får du en egen personlig bränslerådgivare. Han eller hon gör regelbundna analyser och ger dig expertråd, tips och stöd när du behöver det. Besparingen låter inte vänta på sig – och blir bara större för varje år.

Spara bränsle med Dynafleet

Upptäck kraften

Med Dynafleet i kombination med förarutbildning kan du spara upp till 7 procent bränsle.

Dynafleet – full koll på bränsleeffektiviteten

Vårt intelligenta vagnparkssystem. Ger dig möjlighet att övervaka effektiviteten hos dina lastbilar och förare och ranka förarnas bränsleeffektivitet i realtid. Du kan även göra jämförelser, identifiera trender och utföra bränsle- och kostnadsbesparande åtgärder.

Utforska Dynafleet >

Förarutbildning – små förändringar, stora besparingar

Vår kurs i Effektiv körning visar hur du utnyttjar varje liten droppe bränsle maximalt. Volvos förarutbildning handlar om att lära sig köra bränslesnålt och uppnå långsiktiga besparingar genom en bevisat effektiv och systematisk metod. Bäst resultat uppnås om utbildningen kombineras med Dynafleet-rapporter.

Volvo förarutbildning >

Den aerodynamiska utformningen minskar luftmotståndet och sänker bränsleförbrukningen.

Luftriktarpaket

Ett luftriktarpaket kan förbättra din bränsleekonomi med hela 8 procent. Det minskar turbulensen, minimerar luftmotståndet och leder bort vinden från släpvagnen.  Det sparar inte bara bränsle och pengar för dig, utan minskar även koldioxidutsläppen, vilket är bra för miljön.

Sök efter en återförsäljare

En bra start

Nyckeln till bättre bränsleekonomi är att göra rätt från början. Din Volvoåterförsäljare är expert på bränslebesparingar. och hjälper dig gärna på vägen – allt du behöver göra är att kontakta dem.

Sök efter en återförsäljare