Lastbilen vet hur de kommande backarna ser ut och meddelar motorn och I‑Shift-växellådan hur rörelseenergin kan utnyttjas på bästa sätt för att minimera bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Anders Eriksson

I‑See-utvecklare, Volvo Lastvagnar

Video om hur I-See fungerar

Spara mer med I‑See

Se hur mycket I‑See kan spara dig.

Så fungerar det

När du närmar dig en backe hämtar lastbilen automatiskt data från en högupplöst topografikarta. Informationen används sedan i sex olika steg för att utnyttja lastbilens egen rörelseenergi maximalt och minska bränsleförbrukningen med upp till fem procent. Om vägen inte finns med på kartan, eller om anslutningen till servern skulle brytas, återgår lastbilen till lösningen med delad databas.

Låter I-See ta hand om backarna kan du i stället koppla av och fokusera på andra delar av körningen.

Volvo FH i-see cloud

Full support och alltid i rörelse

Nya I-See har förbättrats. Precis som tidigare använder systemet data om topografin för att optimera hastighet och växlingar. Nya I-See använder i första hand data från en högupplöst topografikarta och i andra hand data från andra I-See-användare – som finns lagrade i molnet. Och om anslutningen skulle brytas använder systemet lokalt lagrade data.

Det innebär att du alltid har tillgång till topografiska data, vilket i sin tur ger en behagligare körupplevelse. Systemet uppdateras automatiskt utan att du behöver besöka en verkstad. 

Sök efter en återförsäljare

Vill du veta hur du kan spara mer med I-See?

Kontakta din lokala återförsäljare så visar de dig alla våra bränslebesparande funktioner och tjänster.

Sök efter en återförsäljare