Volvo FH har höjt lönsamheten för företag sedan 1993. Och det är bara början.

Ända sedan lanseringen 1993 har Volvo FH satt nya standarder i lastbilsbranschen. Inte minst i fråga om produktivitet och lönsamhet för företag. För att fira detta vill vi ge er ett löfte – Volvo FH fortsätter driva utvecklingen framåt. Det betyder ännu högre tillgänglighet, ett nytt och banbrytande säkerhetstänk och lösningar som påskyndar utvecklingen mot utsläppsfria fordon.

En förardröm från dag ett.
Det kommer aldrig att förändras.

Förarna är lastbilsbranschens verkliga hjältar. Och med Volvo FH har fokus alltid legat på att ge förarna en säker, ergonomisk och bekväm arbetsmiljö. Vi vet att våra innovationer har förändrat förarnas vardag till det bättre, men det tar inte slut där. För medan vi vidareutvecklar våra lastbilar är det en sak som aldrig förändras – Volvo FH är varje förares dröm.

En person som svetsar

Jobbar för Volvo FH:s framgång

1993 rullade den första Volvo FH-lastbilen av produktionslinjen på Tuvefabriken. Många Volvo FH-lastbilar har byggts sedan dess, och många fler kommer det att bli. Ta en titt på fabrikerna och träffa medarbetare från hela världen som deltagit i FH-resan. Några av dem var med redan på den tiden då allt började.
 

Se mer >
 

Missa inte de föregående avsnitten. Se historien och utvecklingen av Volvo FH – lastbilen som förändrade allt.

Avsnitt 3 – Volvo FH:s löfte till kunderna >

Avsnitt 2 – Så blev Volvo FH förarnas favorit >

Avsnitt 1 – Historien bakom Volvo FH >

En kvinna i fabriksmiljö

Generationer möts på motorfabriken i Skövde

År 1993, när den första Volvo FH lanserades, hade Daniel arbetat i några år vid monteringslinjen i Skövde. Vid den här tiden var Nesma inte ens född. I dag är de kolleger och arbetar hårt varje dag för att leverera själva kärnan i Volvo FH – motorn. 
 

Läs mer > 
 

Missa inte de övriga Volvo FH-artiklarna.

D12-motorn >

Säkerhet som sparar pengar >

Volvo FH – hela världens lastbil >

25 år av innovation >

En grupp människor tillsammans med Volvo FH

25 hälsningar från medarbetare i hela världen

Volvo FH har funnits med i Volvo Lastvagnars produktprogram sedan 1993. Och det är människorna som fortsätter utveckla, konstruera och bygga Volvo FH. Utan dem skulle den enorma succén med Volvo FH ha uteblivit. Möt Shilpa, Associate Mechanical Engineer från Indien, och andra stolta medarbetare från hela världen som med stort engagemang arbetar med Volvo FH på ett eller annat sätt.
 

Läs mer >
 

Missa inte de andra intressanta bildberättelserna om Volvo FH.

Se hur Volvo FH håller vägarna säkra > 

Visa platserna där Volvo FH är som hemma > 

Se utvecklingen av Volvo FH>

Volvo FH-lastbilar i rad

Volvo FH sätts på prov med onormalt stora laster

Mark Farrow startade MDF Transport tillsammans med sin far. I dag driver Mark företaget som har sin bas i Great Yarmouth, England. I vagnparken finns enbart Volvolastbilar, vilket Mark anser är en starkt bidragande orsak till företagets framgångar. Möt teamet på MDF Transport. 


Se mer >
 

Missa inte de tidigare filmerna om våra kunder för vilka Volvo FH gör skillnad.

Att köra lastbil är en livsstil – tillsammans med Volvo FH >

Konsten att skapa en tradition – med Volvo FH:s hjälp  >

Historien bakom Volvo FH

Historien bakom Volvo FH

Innovationen tar aldrig slut. När Volvo FH lanserades 1993 innebar det en milstolpe för all lastbilstrafik. 25 år senare flyttar Volvo FH fortfarande fram gränserna i lastbilsbranschen. Men tiden före framgångarna var fylld av mycket hårt jobb och svåra beslut.

Se filmen
Volvo FH-innovationer

Så här fortsätter Volvo FH utvecklas

År 2018 firar Volvo FH 25 framgångsrika år, som kommer att följas av fler. För att fortsätta driva utvecklingen framåt måste du alltid ligga steget före konkurrenterna. Här är några exempel på hur Volvo Lastvagnar fortsätter driva utvecklingen framåt.

Läs mer
Volvo FH 25 Year Special Edition i lantbruksmiljö

Volvo FH 25 Year Special Edition

Utforska lastbilen
Sök efter en återförsäljare

Ta reda på allt om Volvo FH

Vill du se helheten, eller hellre få koll på alla de små detaljerna som gör Volvo FH till en så fantastisk lastbil? Din lokala återförsäljare ger dig gärna mer information – och ett bra erbjudande.

Sök efter en återförsäljare