Volvo FH har höjt lönsamheten för företag sedan 1993. Och det är bara början.

Ända sedan lanseringen för 25 år sedan har Volvo FH satt nya standarder i lastbilsbranschen. Inte minst i fråga om produktivitet och lönsamhet för företag. För att fira detta vill vi ge er en gåva – ett löfte om att Volvo FH fortsätter driva utvecklingen framåt. Det betyder ännu högre tillgänglighet, ett nytt och banbrytande säkerhetstänk och lösningar som påskyndar utvecklingen mot utsläppsfria fordon.

En förardröm från dag ett.
Det kommer aldrig att förändras.

Förarna är lastbilsbranschens verkliga hjältar. Och med Volvo FH har fokus alltid legat på att ge förarna en säker, ergonomisk och bekväm arbetsmiljö. Vi vet att våra innovationer har förändrat förarnas vardag till det bättre, men det tar inte slut där. För medan vi vidareutvecklar våra lastbilar är det en sak som aldrig förändras – Volvo FH är varje förares dröm.

Historien bakom Volvo FH

Historien bakom Volvo FH

Innovationen tar aldrig slut. När Volvo FH lanserades 1993 innebar det en milstolpe för all lastbilstrafik. 25 år senare flyttar Volvo FH fortfarande fram gränserna i lastbilsbranschen. Men tiden före framgångarna var fylld av mycket hårt jobb och svåra beslut.

Se filmen
Volvo FH-innovationer

Så här fortsätter Volvo FH utvecklas

År 2018 firar Volvo FH 25 framgångsrika år, som kommer att följas av fler. För att fortsätta driva utvecklingen framåt måste du alltid ligga steget före konkurrenterna. Här är några exempel på hur Volvo Lastvagnar fortsätter driva utvecklingen framåt.

Läs mer
Volvo FH i sin röda lanseringsfärg

25 exempel på hur Volvo FH har förändrat världen

Volvo FH var innovativ för 25 år sedan när den lanserades, och är precis lika innovativ i dag. Ta en titt på dessa bilder som visar 25 exempel på när Volvo FH har tagit ett steg framåt.

Läs mer
Förarna älskar Volvo FH

Förarna älskar Volvo FH – och Volvo FH älskar förarna

Volvo Lastvagnar bryr sig om förarna. Och förarna älskar Volvo FH. Se den brasilianska föraren Guilhermes extraordinära bröllop.

Se filmen
Sök efter en återförsäljare

Volvo FH på nära håll

Har du frågor? Är du på jakt efter en reservdel? Vill du boka en service? Specificera den perfekta lastbilen? Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna på vägen.

Sök efter en återförsäljare