Volvo FH – Fjärrtransporter med föraren i centrum

När du ska köra långt, vill vara effektiv och att det ska vara bekvämt att göra det. Volvo FH är ikonen inom fjärrtransporter. Men Volvo FH kan också skräddarsys för allt ifrån containertransporter till timmerkörning. Vilken väljer du?

Titta närmare på

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering

Perfekt stabilitet vid höga hastigheter, full kontroll vid låga hastigheter och mindre påfrestningar på förarens muskler. Nu hjälper systemet dig också att undvika avkörningar och oavsiktliga körfältsbyten, ger dig möjlighet att ställa in ratten efter dina önskemål och kan till och med erbjuda fjärrstyrning.

Mer om Volvo Dynamic Steering
I-Shift

I-Shift

Alltid helt automatiskt. Alltid effektivt. I-Shift gör jobbet åt dig. Till Volvo FH kan du skräddarsy din I-Shift med hjälp av olika mjukvarupaket. Men du kan även välja dubbelkoppling och få växlingar helt utan kraftavbrott. Om du är tungt lastad och kör på hala underlag kan du välja till krypväxlar.

Mer om I-Shift
Hytter

Hytter

Oavsett vilken hyttstorlek du väljer till din Volvo FH, har varje liten detalj planerats noggrant för att göra livet bekvämare för dig. Oavsett om du sitter bakom ratten, vilar eller övernattar.

Mer om Volvo FH-hytterna

Vi köpte våra första Volvolastbilar i början av 80-talet – två Volvo F720 som jag själv körde. Vi valde Volvo för den höga kvalitetsnivån och vi är väldigt nöjda med deras prestanda. Att köra Volvo har blivit en tradition hos oss.

Domenico Monge

VD för Monge & C Spa

Erbjudanden som stöttar din verksamhet

Fleet Management

Fleet Management

Kunskap är nyckeln till god lönsamhet. Och Dynafleet ger dig de kunskaper du behöver i din verksamhet. Du får detaljerad information om dina förare och fordon. Och om olika sätt att ta kontrollen över dina kostnader och din produktivitet.

Mer om funktionerna i Dynafleet
Volvo Serviceavtal

Volvo Serviceavtal

Schemalagt underhåll till 100 procent tillgänglighet – Volvos serviceavtal håller din lastbil på vägen. Färre stillestånd och lägre ägandekostnad i kombination med större helhetskontroll förbättrar verksamhetens lönsamhet.

Mer om Volvo Serviceavtal
Volvo Nyckelfärdig – Fjärr

Volvo Nyckelfärdig – Fjärr

Volvo Nyckelfärdig är kompletta lastbilar, perfekt specade för dina transportuppdrag. Med kort leveranstid får du både lastbil och påbygge med garanti från en och samma partner. Då kan du snabbt komma igång med din körning. Enklare blir det inte.

Mer om Volvo Nyckelfärdig

Vanliga frågor om Volvo FH

Läs frågor och svar

De flesta av våra kunder som kör fjärrtransporter väljer Volvo FH, men den är populär bland åkare som kör timmer och anläggningstranporter. Volvo FH är ett bra val för krävande uppdrag som där man behöver en kraftfull drivlina och värdesätter utrymmen och komfort.

Nej, för riktigt svåra förhållanden där du behöver en allhjulsdriven bil är Volvo FMX rätt val. Däremot kan du få den med en riktigt kraftig tandemboggi som ger en mycket bra kombination av dragförmåga och bränsleekonomi.

Vår Globetrotterhytt har en maximal ståhöjd på 205 cm vilket gör att de flesta kan stå raklånga. Vill du ha riktigt gott om rymd väljer du troligtvis Globetrotter XL- eller Globetrotter XXL-hytten med en maximal ståhöjd på 220 cm. Den sistnämnda har dessutom en bredare säng vilket gör den riktigt rymlig.

Bekvämt och tryggt! Du kan få gott om utrymme på alla ledder och ett behagligt klimat oavsett utomhustemperatur. Och även om du använder flera olika strömförbrukare så behöver du inte oroa dig för startförmågan morgonen efter – tack vare det dubbla batterisystemet.

Ja det kan du! Alla motoralternativen för Volvo FH kan köras på HVO och några av dem kan köras på biodiesel. Dessutom erbjuder vi versioner av Volvo FH som körs på flytande gas (LNG) och därmed minskar miljöpåverkan avsevärt.

Några av alla Volvo FH som levererats av våra svenska återförsäljare

Sök efter en återförsäljare

Volvo FH på nära håll

Har du frågor? Är du på jakt efter en reservdel? Vill du boka en service? Specificera den perfekta lastbilen? Din lokala Volvoåterförsäljare hjälper dig gärna på vägen.

Sök efter en återförsäljare