Hyttspecifikationer för Volvo FE

  • Hyttmått
  • Hyttfunktioner

  

Hyttmått

Daghytt

Daghytt med bekväm och ergonomisk förarplats. Invändig höjd 1 605 mm, längd 1 600 mm, bredd 2 300 mm.

Komforthytt

Komforthytt med extra utrymme som kan utrustas med en säng för en person eller användas som kontorsplats med extra förvaringsfack. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 000 mm, bredd 2 300 mm.

Sovhytt

Sovhytt med bädd för en person. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm.

Hytt med lågt insteg

Hytt med lågt insteg och gott om plats för upp till tre bältade passagerare. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm.

Hyttfunktioner

Hyttupphängning
Mekanisk upphängning både fram och bak: spiralfjäder och stötdämpare. Pneumatisk upphängning både fram och bak: luftbälgar.

Förarstol
Tre olika komfortnivåer – Komfort, Standard och Ekonomi. Alla tre har justeringsmöjligheter för ryggstöd, längd, höjd och lutning framåt samt integrerade nackstöd.

Passagerarstol
Välj mellan tre komfortnivåer: Standard, Ekonomi och Bas.

Hyttfärger
Finns i cirka 300 fasta varianter. Därutöver kan ytterligare färger specialbeställas.

Ratt
Ratten har en diameter på 460 eller 500 mm, beroende på lastbilens konfiguration. Den kan justeras pneumatiskt till önskad ställning.

Taklucka
Hytten kan utrustas med en taklucka som kan öppnas 50 mm. Den finns i antingen glas eller metall. Luckan kan regleras manuellt eller elektriskt.

Hyttvärmesystem
Hyttvärmesystemet finns i två varianter – en manuellt styrd variant med bara värmare och en manuellt styrd värmare med luftkonditionering. Det är dessutom möjligt att specificera en parkeringsvärmare på 2 kW som tillval.

Invändig förvaring
I hytten finns många praktiska och lättåtkomliga utrymmen för förvaring av dokument och personliga tillhörigheter. Ovanför vindrutan finns två förvaringsutrymmen och fyra DIN-fack. Det finns dessutom möjlighet att specificera olika förvaringsmöjligheter och lådor på motortunneln, skrivbräde och klädhängare som tillval.

Horn
Det finns två typer av extrahorn, eldrivna eller tryckluftsdrivna – antingen två takmonterade tryckluftshorn eller ett elektriskt horn under frontluckan.

Bädd
Sängen finns i en eller två delar och är antingen 580 mm eller 780 mm bred. Sänghäst finns som tillval.

Hytt med lågt insteg
FE-hytten med lågt insteg är lättillgänglig tack vare öppningsvinkeln på 90 grader och ett genomgående plant golv. Sikten är utmärkt och säkerheten i en klass för sig – Volvos klass.

Ladda ned

Hyttspecifikationer

Ladda ned alla hyttspecifikationer som PDF. Ladda ned(PDF, 2.9 MB)
Sök efter en återförsäljare

Känn dig som hemma

Känn dig som hemma. Provsitt stolen, testa sängen, kolla i alla skåp … Du anar inte hur mycket plats det finns.

Sök efter en återförsäljare