Den omdesignade Volvo FE-stolen är nu ännu säkrare

Fastspänd, avspänd – och säker

Den förstärkta stolen och förankringen minimerar framåtrörelserna vid en eventuell olycka. Det nya nackstödet skyddar och håller still huvudet. Säkerhetsbältena är integrerade i stolarna och ger ett förstklassigt krockskydd. Färgen på säkerhetsbältet är det enda du behöver tänka på. Vill du ha ett svart (traditionellt) eller ett rött (svårare att missa)?

Främre och bakre underkörningsskydd på Volvo FE

Säkrare för både dig och andra

Vårt främre och bakre underkörningsskydd förhindrar att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en kollision och minskar risken för personskador. Volvos elektroniska stabiliseringsprogram (ESP) minskar effektivt risken för avkörningar och vältolyckor. I farliga situationer griper systemet omedelbart in genom att minska motoreffekten och bromsa alla hjulen på både lastbilen och släpvagnen individuellt.

Läs mer om våra säkerhetssystem här
Bästa sättet att få se och bli sedd

Förbättrad sikt

Du bestämmer själv vad du vill se i de elektroniskt styrda ytterspeglarna. De V-formade LED-varselljusen gör att lastbilen syns tydligt ute i trafiken. Du får bättre överblick på trånga platser tack vare de extra sidofönstren. Och kan lättare hålla ett öga på lasten genom bakrutan (tillval).

Tredelad stötfångare på Volvo FE

Tredelad stötfångare

Stålhörnen på stötfångaren är mycket stötsäkra och minskar skaderisken och reparationskostnaderna. Vid en kollision isoleras stöten av de olika delarna så att du endast behöver byta den skadade delen.

Volvo FE med ett avancerat fjärrstyrt larmsystem

Ett säkert system

Det avancerade fjärrstyrda larmsystemet minskar risken för inbrott. Det aktiveras direkt om ovälkomna gäster försöker öppna dörrarna eller vandalisera fordonet. Du kan känna dig trygg även när du inte är i närheten av ditt fordon.

Utforska alla säkerhetstillbehör från Volvo

Säkerhetstillbehör

Behöver du en reflexväst? Varningsbelysning? Vi har alla säkerhetstillbehör du kan tänkas behöva.

Sök efter en återförsäljare

Redo för en säkerhetsuppgradering?

Besök din lokala Volvoåterförsäljare. De går gärna igenom alla säkerhetsfunktioner med dig.

Sök efter en återförsäljare