I‑Shift gör ditt jobb som förare mindre ansträngande och hjälper dig att hålla fokus på vägen och trafiken omkring dig.

Bara kör

I‑Shift gör jobbet enklare, säkrare och betydligt bekvämare. Ingen trög kopplingspedal. Inga spakar att kämpa med. Och varje växling sker med precis rätt timing. Enkelheten gör ditt jobb som förare mindre ansträngande och hjälper dig att hålla fokus på vägen och trafiken omkring dig. Om du vill växla manuellt trycker du på knappen på växelspaken. Då får du genast full kontroll över växlingen.

I‑Shift kan spara upp till fem procent bränsle

Spara bränsle

I-Shift är konstruerad för att spara bränsle – upp till 5 procent. De interna energiförlusterna är låga – lägre än med manuella växellådor – men det är elektroniken som verkligen gör skillnad. När du kör i ekonomiläge görs varje växling vid exakt rätt tidpunkt, så att motorn får arbeta inom sitt mest effektiva varvtalsintervall.

I‑Shift kommunicerar med motorn

Så fungerar det

I‑Shift är baserad på en osynkroniserad manuell växellåda. Det är därför den är så kompakt och har så låga energiförluster. Själva magin sker i den elektroniska styrenheten, som hanterar kopplingen och växlingarna. Systemet använder information om hastigheten, vikten, vägens lutning och vridmomentet för att utföra varje växling med maximal precision. Systemet kommunicerar även med motorn, som justerar varvtal och bromseffekt för bästa möjliga prestanda.

Programvarupaket för I-Shift för varje transportuppdrag

Din I‑Shift

Programvaran till I‑Shift kan skräddarsys exakt utifrån dina behov. Oavsett om du behöver en växellåda för distribution, anläggningsarbete eller fjärrtransporter finns det ett paket som passar dig perfekt.

Sök efter en återförsäljare

Smartare växlingar

Vill du uppleva I‑Shift i praktiken? Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare så får du ge dig ut och provköra.

Sök efter en återförsäljare