Chassiet till Volvo FE – underlättar påbyggnadsarbetet

Kraftfull men flexibel

Chassiet till Volvo FE kan konfigureras för nästan alla typer av påbyggnader. Det robusta, styva chassiets fyrkantiga och plana form gör påbyggnadsarbetet enklare och gör att det lämpar sig även för de mest krävande uppdragen. Den förbättrade chassipackningen för Euro 6 innebär dessutom att Volvo FE inte påverkas av de striktare utsläppsreglerna.

Volvos påbyggaranvisningar hjälper till att förkorta ledtiden

Kortare tid hos påbyggaren

När du har beställt en Volvo FE kan påbyggaren logga in på Volvos påbyggaranvisningar. Där finns exakta specifikationer och 3D-ritningar, vilket gör att arbetet kan påbörjas redan innan lastbilen har lämnat fabriken. Det gör leveransen både snabbare och mer kostnadseffektiv.

Volvos påbyggaranvisningar
Det elektroniska styrsystemet i Volvo FE

Enkel och snabb lastning

Det elektroniska styrsystemet (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet. Att lasta går därför snabbt och effektivt vid alla lasthöjder.

Välj mellan mekanisk hyttupphängning eller luftfjädring

Modern upphängning

Körningen är garanterat bekväm. Välj mellan mekanisk hyttupphängning, med spiralfjädrar och stötdämpare fram och bak eller fulluftfjädrad upphängning med luftbälgar fram och bak.

Volvo FE:s elektroniska bromssystem

Elektroniskt bromssystem (EBS)

Volvo FE har tryckluftsbromsar med ventilerade skivor både fram och bak. Det elektroniskt styrda bromssystemet (EBS) ger både snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till att minska bromsslitaget. I systemet ingår ABS och ett bromsutjämningssystem som kombinerar fordonets bromsar för att uppnå jämnare bromsning och minska slitaget på bromsar och däck. I det utökade EBS-paketet ingår även start-i-backe-hjälp.

VT

Börja bygga

Titta förbi eller ring din lokala Volvoåterförsäljare så berättar de mer om de olika alternativen och hjälper dig att specificera en Volvo FE som passar dina behov.

Sök efter en återförsäljare