Lastvagnar

Skräddarsydd för action

Volvo FMX – chassi

Du behöver ett chassi som tål daglig action – oavsett om du kör på vägar eller i terräng. Du har antagligen en påbyggnad som är specialbyggd för din verksamhet. Vi skräddarsyr ditt chassi för att göra dig framgångsrik – med hjälp av komponenter och system som kommer att fungera pålitligt under många år framöver.

Volvo FMX är ett precisionsverktyg du kan lita på, oavsett om du arbetar i en gruva eller servar upptagna byggarbetsplatser. Skaffa en mångsidig lastbil med en luftfjädrad bakaxel som är specialbyggd för anläggningsarbeten eller en bladfjädrad lastbil som kan ta enorma laster på axlarna. Och med Volvo Dynamic Steering får du dessutom en svårmatchad väghållning och känsla.

Volvoschassit är tillräckligt flexibelt för att användas som grund för alla typer av påbyggnader och alla typer av transportuppdrag. Du får din Volvo FMX precis som du vill ha den. Din Volvoåterförsäljare hjälper dig att skräddarsy din lastbil.

Framaxlar som tål 10/20 ton

Kör du tung last? Inga problem. Volvo FMX är byggd för höga axeltryck. Oavsett om du väljer bladfjädring eller luftfjädring kan du lasta upp till 10 ton på en enkel framaxel. Och 20 ton på en lastbil med dubbla framaxlar. Det ger omedelbara effekter i form av ökad produktivitet.

Tandemaxellyft

Använd den extra axeln, men bara när den behövs. Tandemaxellyften gör det möjligt att koppla ur och lyfta upp den bakersta drivaxeln när du har lossat din last. Detta förbättrar svängradien samtidigt som däckslitaget och bränsleförbrukningen minskar.

Läs mer om tandemaxellyften

Fem axlar direkt från fabrik

Du kan få en femaxlad lastbil levererad direkt från vår fabrik. Du får din lastbil snabbare och sänker anpassningskostnaderna. Och du får en lastbil med helbilsgodkännande. Dessutom får du full garanti och eftermarknadsstöd från Volvo, vilket kan sänka driftkostnaderna på längre sikt.

Upptäck den fulla potentialen hos Volvo FMX

Tala med din återförsäljare om att skräddarsy din Volvo FMX.