Lastvagnar

×

En Volvo FM. Men 20 procent mindre koldioxid

Den gasdrivna Volvo FM

En lastbil för tunga regionaltransporter. Med samma egenskaper som vanliga Volvo FM. Men med ett mindre miljöavtryck samt potentialen att sänka bränslekostnaderna. Och inga kompromisser med körbarheten eller produktiviteten.

Euro 6 steg D ● 420 hk/2 100 Nm eller 460 hk/2 300 Nm ● I-Shift ● Dragbil eller jämnlastbil ● 4×2, 6×2 eller 6×4 ● Räckvidd upp till 1 000 km

De fem viktigaste skälen att välja Volvo FM LNG

Det finns ingen lastbil som liknar denna på marknaden. Kolla in vad det är som gör den unik och varför den är ett bra val både för ditt företag och för miljön.

Stick ut från dina konkurrenter

Kräver dina kunder att transporterna är hållbara? Bra. Volvo FM LNG minskar koldioxidutsläppen direkt med 20 %*. Och du behöver inte kompromissa med vare sig lastkapacitet eller produktivitet. Eller konkurrenskraft, för den delen.

Välj en solid lösning

Motorn är själva hjärtat av varje lastbil. Den gasdrivna motorn bygger på vår toppmoderna D13K-motor. Men vi har valt att gå ett steg längre – med innovativa lösningar för gasdrift. Resultatet? G13C-motorn är lika effektiv som en dieselmotor. Och du kan förvänta dig samma serviceintervall, tillförlitlighet och prestanda.

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga ”tank till hjul”.

Hur fungerar det?

Samhället kräver renare, alternativa bränslen. LNG har potential både som kort- och långsiktig lösning genom sin betydligt lägre miljöpåverkan.

Med siktet inställt på nollutsläpp

Energieffektivitet och alternativa bränslen är avgörande delar i vår strategi för att uppnå hållbara transporter. Den gasdrivna Volvo FM LNG ger en direkt minskning av koldioxidutsläppen med 20 procent*. Och möjligheten att köra på biogas innebär att utsläppsminskningen kan uppgå till hela 100 procent*. Den här lastbilen öppnar upp långsiktiga möjligheter att växla till förnybara bränslen och göra oss mindre beroende av fossila energikällor.

Detta är viktiga steg på vägen mot vår vision om koldioxidfria avgaser och transporter som är hållbara både för miljön och din verksamhet. 

* Detta täcker in utsläppen från fordonet under användning, det vill säga ”tank till hjul”.

Läs mer om våra alternativa bränslen.

Vill du veta mer om Volvo FM LNG?

Minska dina bränslekostnader och miljöavtryck med Volvo FH LNG.