Lastvagnar

Gasdrivna Volvo FM. Regionala transporter på väg mot nollutsläpp

Gasdrivna Volvo FM är rätt val om du söker en hundraprocentigt klimatneutral lösning för regionala transporter eller fjärrtransporter. Den här lastbilen erbjuder den välkända kombinationen av effekt och körbarhet hos Volvo FM, men gör det möjligt att minska CO₂-utsläppen med upp till 100 procent vid användning av biogas.

Upp till 60 ton

Upp till 500 hk

Upp till 1 000 km räckvidd

Hög prestanda som passar dina behov

Den gasdrivna drivlinan har samma prestanda och vridmoment som våra dieselmotorer, men har lägre utsläppsnivåer. Välj mellan effekterna 420, 460 eller 500 hk och upp till 2 500 Nm vridmoment. Gasdrivna Volvo FM är det perfekta valet för regionala transporter och fjärrtransporter med tågvikter upp till 60 ton.

Gasdriven förnybar energi

Våra gasdrivna tunga lastbilar kan drivas med förnybar LBG (biogas) eller LNG (naturgas). Motorn använder även en liten mängd förnybar HVO eller diesel samt AdBlue för avgasefterbehandling. Vid användning av biogas och HVO kan du minska dina CO2-utsläpp med upp till 100 procent*.

*Omfattar utsläppen från ett fordon under fjärrtransporter, enligt den så kallade tank-till-hjul-modellen, jämfört med en lastbil som drivs med europeisk standarddiesel.

Perfekt räckvidd för din verksamhet

Välj mellan tre olika tankstorlekar för att optimera din gasdrivna Volvo FM för verksamhetens behov. Du får en räckvidd upp till 1 000 km, vilket är perfekt för fjärrtransporter i ett växande nätverk av LBG- och LNG-tankstationer.

HÅLL DIG UPPDATERAD OM gasdrivna Volvo FM

Din Volvoåterförsäljare håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen när det gäller gasdrivna lastbilar i ditt land.