Lastvagnar

×

Kraft möter precision

Volvo FM – drivlinor

Rätt effekt och kontroll för det arbete du gör och de platser du behöver ta dig till. Nu kan du skräddarsy din Volvo FM-drivlina mer exakt än någonsin. Du får tillräckligt med effekt för att få saker gjorda på ett smidigt sätt och vi ser till att du kan använda bränslet så effektivt som möjligt. Få ut mycket mer än vad du sätter in. Det är lönsamhet.

Motorer

Våra Euro 6 steg E‑motorer är utvecklade för att spara bränsle utan att kompromissa med prestandan. De är våra mest effektiva dieselmotorer någonsin och sparar bränsle vid varje slag. D11-serien sträcker sig från 330 hk till 460 hk, medan D13-motorerna erbjuder 420 hk till 500 hk. För Volvo FM finns även gasdrivna motorer samt helelektriska alternativ. De har låga utsläpp i kombination med enastående prestanda och räckvidd.

Körbarhet

Du får tillgång till ett imponerande vridmoment inom ett mycket brett varvtalsområde, oavsett vilken motor du väljer för din Volvo FM. Det resulterar i utmärkt körbarhet och låg bränsleförbrukning.

Alternativa bränslen

Om du vill minska ditt miljöavtryck på riktigt kan du välja Volvo FM LNG. Den drivs med flytande naturgas eller flytande biogas, vilket gör det möjligt att uppnå en helt fossilfri drift. Du kan dessutom köra alla våra dieselmotorer på diesel eller HVO. Vill du använda biodiesel? Vi har specialversioner av Volvo FM som gör det möjligt.

Läs mer om Volvo FM LNG

I-Shift

I-Shift är en serie automatiserade växellådor som gör körningen enklare, säkrare och bekvämare. Du slipper den tröga kopplingspedalen och behöver inte kämpa med växelspaken. Varje växling sker i exakt rätt ögonblick – helt automatiskt. Ett antal olika programvarupaket gör det möjligt att skräddarsy I-Shift för dina behov. Det finns funktioner tillgängliga för I-Shift som möjliggör enpedalskörning i vissa situationer. Du kan även få din Volvo FM med I-Shift med krypväxlar eller med I-Shift Dual Clutch.

Läs mer om I-Shift

Behöver du hög effekt?

Din återförsäljare hjälper dig att skräddarsy den för dina behov.