Lastvagnar

Ditt mobila kontor

Volvo FM Hyttinteriör

Är du en upptagen förare som både vill ha en fullständig översikt över din verksamhet och vad som händer i trafiken? Då bör du ta en titt på nya Volvo FM. Det är en rullande arbetsplats. Och, det är du som är chefen.

Utvecklingen är oerhört tydlig när du kommer in i Volvo FM. Den är annorlunda – men ändå väldigt välbekant. Det första som slår dig är förmodligen att den är rymlig och ljus. Den större takluckan släpper in mer ljus uppifrån, vilket ökar känslan av rymd. När du sätter dig i förarstolen finns allt där du förväntar dig.

Tiltfunktionen hjälper dig att hitta den perfekta rattpositionen och din hand hamnar helt naturligt på I-Shift-växelspaken som är snyggt integrerad i stolen. Sikten från förarstolen är svårslagen – dörrlinjen är låg, fönsterytorna är generösa och varje del av hytten är utformad för att ge dig full kontroll.

Förargränssnittet är däremot helt nytt och utformat för att hjälpa dig att hålla händerna på ratten och ögonen på vägen. Det ger dig full kontroll över allt som krävs för att både göra jobbet på rätt sätt och hålla dina marginaler. Instrumentdisplayen är helt digital och skapar nya möjligheter att skräddarsy arbetsmiljön för dina behov i alla situationer. Den nya niotums sidodisplayen ger dig kontroll över lastbilens funktioner, till exempel upp till åtta kameror och appar. Det är också lätt att ha full kontroll över axlar och differentialer. Det här är kommandocentralen i ditt mobila kontor.

Och med röststyrning i Volvo FM-hytten blir allt dessutom mycket enklare

Interiörens ytor och material utstrålar premiumkvalitet, oavsett inredningsnivå. Välj mellan tre olika inredningsnivåer och ett stort urval av kulörer. Det är enkelt att hitta din egen stil.

Full kontroll

Hytten är byggd för att ge dig bästa möjliga sikt. Du kan förbättra sikten ytterligare genom att ansluta upp till åtta kameror och visa kameravyerna på sidodisplayen. Det ger dig möjlighet att hela tiden hålla ett öga på din lastbil, den omgivande trafiken och din last.

Utrymmen och förvaring

Alla Volvo FM-hyttversioner har en känsla av rymd och har smarta förvaringsmöjligheter för alla dina prylar. Förvaringsutrymmet på bakväggen i daghytterna och det praktiska förvaringsutrymmet under sängen i sovhytterna är bara ett par exempel.

Interiör

Välj mellan tre olika inredningsnivåer och ett stort urval av kulörer.

Robust

Levereras med vinylklädsel, gummimattor, dekordetaljer och lister.

Dynamic

Levereras med textilklädsel, gummimattor, dekordetaljer och lister.

Progressive

Levereras med plysch- eller skinnklädsel, gummimattor, dekordetaljer och lister.

Svart läder – snyggt, hållbart och enkelt att hålla rent

Nu kan du skapa dig en unik förarmiljö med ratt, dörrsida och stol i svart kvalitetsläder. Det är lät att hålla rent, ger en bra komfort och håller sitt utseende över tid.

Tillbehör till din lastbil

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FM till ditt unika hem på vägen.

Volvo FM – interiörbilder

Skräddarsy din arbetsplats

Din Volvoåterförsäljare hjälper dig att skapa din nya favoritplats.