Lastvagnar

Ett stort steg i evolutionen

VOLVO FM – HYTTEXTERIÖR

Den påminner om sina större syskon, samtidigt som den är så flexibel och smidig som den Volvo FM du redan känner. En ny modern profil visar att den är i bättre form än någonsin för att ta sig an dina utmaningar. Den har tagit flera steg framåt i utvecklingen.

 

Hytten har fått en ny design med en upprätt profil, större utrymmen, generösa fönsterytor och en låg dörrlinje. Volvo FM har blivit mjukare i kanterna och spalterna mellan frontens övre och nedre del har blivit mindre för att förbättra aerodynamiken och effektiviteten.

Ett annat tydligt tecken på den här lastbilens utveckling är strålkastardesignen, som lånar dragen från den ikoniska profilen hos Volvo FH. Strålkastarnas distinkta linjer flödar längs hyttens form, fortsätter runt fronthörnet och sträcker ut sig längs hyttsidorna.  

Du ser även att järnmärket i fronten har blivit större och när du närmar dig dörrarna upptäcker du att insteget har fått aluminiuminlägg. Det är sådana detaljer som gör skillnad.

Byggd för sikt

Backspeglarna har en modern design med tunna spegelhus, uppdelade i sektioner för att kombinera en generös spegelvy med minimerade döda vinklar. Lägg till det nedre fönstret i passagerardörren för att få en utmärkt sikt runt din lastbil.

Ikoniska strålkastare

Strålkastarna finns i två olika versioner: en med halogenteknik och en med LED-teknik. Båda versionerna har de karakteristiska V-formade LED-varselljusen.

Välj din stylingnivå

Välj mellan två exteriöra stylingnivåer och hundratals kulörer.

Den grundläggande nivån

Levereras med svart grill och stötfångare, speglar och övriga detaljer i Thunder Grey. Utforska de olika exteriöra stylingnivåerna i Volvo Truck Builder.

Den utökade nivån

Levereras med en grill i Thunder Grey. Stötfångare, speglar och övriga detaljer lackeras i samma kulör som hyttens karossfärg. Aluminiumdetaljer i insteget Utforska de olika exteriöra stylingnivåerna i Volvo Truck Builder.

Välj bland fler än 650 färger. Alla lika gröna.

Spara tid och pengar genom att inte behöva åka till en särskild lackeringsverkstad. Få din Volvohytt levererad i vilken färg du vill. Välj mellan över 650 olika nyanser och färgtoner. Och om du inte hittar det du söker kan vi blanda till praktiskt taget vilken färg som helst åt dig.

Vill du ha en förhandstitt? Använd Färgväljaren nedan.

Tyvärr kan datorskärmen inte helt göra färgerna rättvisa. Om du vill se riktiga färgprover kan du besöka din Volvoåterförsäljare. Observera att samtliga färger inte finns tillgängliga för alla modeller och på alla marknader. Bilden visar en lastbil med högsta möjliga färgnivå.

Den här färgväljaren innehåller alla färger som är tillgängliga i säljsystemet. Många av de solida färgerna går även att få med ett ytlager med klarlack. Kontakta din Volvoåterförsäljare om du inte kan hitta färgen du har efterfrågat.

Tillbehör till din lastbil

Känn dig som hemma. Här är detaljerna som gör
en vanlig Volvo FH till ditt unika hem på vägen.

Volvo FM – exteriörbilder

Redo för en Volvo FM?

Den väntar på dig.