Lastvagnar

Rätt verktyg för uppdraget

Volvo FM – chassi

Oberoende av dina transportbehov vill du förstås ha en lastbil med ett chassi som klarar alla uppgifter du utsätter det för. Du behöver kanske en specialbyggd påbyggnad för din verksamhet? Vi skräddarsyr ditt chassi för att göra dig framgångsrik – med hjälp av komponenter och system som kommer att fungera pålitligt under många år framöver. Det här är arbetsredskap du kan lita på.

Volvo FM är ett precisionsverktyg som hjälper dig att utföra jobbet rätt, oavsett om du kör i motorvägshastighet eller ska backa in mot en lastkaj. Du kan få en helt luftfjädrad lastbil för allt från fjärrtransporter till anläggningsarbete. Och med Volvo Dynamic Steering får du dessutom en svårmatchad väghållning och känsla.

Du kan beställa din Volvo FM som dragbil med lättviktsspecifikation för användning i trafik eller som jämnlastbil med upp till fem axlar för montering av en avancerad påbyggnad. Och båda utgår från samma chassikoncept. Det gör Volvo FM till en mycket mångsidig lastbil – och du kan bygga den enligt dina specifikationer.

Framaxlar som tål 10 ton

Kör du tung last? Inga problem. Volvo FM är byggd för att klara höga axeltryck. Oavsett om du väljer bladfjädring eller luftfjädring kan du lasta upp till 10 ton på en enkel framaxel. Och 20 ton på en lastbil med dubbla framaxlar. Det kan hjälpa dig att öka dina marginaler – och gör det enklare att hantera tunga eller ojämnt fördelade laster.

Tandemaxellyft

Använd den extra axeln, men bara när den behövs. Tandemaxellyften gör det möjligt att koppla ur och lyfta upp den bakersta drivaxeln när du har lossat din last. Precis som med en löpaxel förbättrar detta svängradien samtidigt som bränsleförbrukningen och däckslitaget minskar.

Läs mer om tandemaxellyften

Fem axlar direkt från fabrik

Fraktar du tung last? Du kan få en femaxlad lastbil levererad direkt från vår fabrik. Du får din lastbil snabbare och sänker anpassningskostnaderna. Och du får en lastbil med helbilsgodkännande. Dessutom får du full garanti och eftermarknadsstöd från Volvo, vilket kan sänka driftkostnaderna på längre sikt.

Upptäck den fulla potentialen hos Volvo FM

Tala med din återförsäljare om att skräddarsy din Volvo FM.