Volvo Lastvagnar

Sverige

×
Volvo-FL – hyttsäkerhet i världsklass

Säker i staden

Volvo FL – säkerhetshytt

Krocktester. Barriärprov. Huvudstöttester. Volvo FL har klarat dem alla. Förmodligen den tåligaste hytten i klassen, med en rad olika säkerhetsfunktioner som skyddar dig om en olycka skulle inträffa.

Volvo FL safety cab drivers seat studio

Fastspänd, avspänd – och säker.

Den förstärkta stolen och stolsförankringen minimerar framåtrörelserna vid en eventuell olycka. Nackstödet skyddar huvudet och håller det still. Säkerhetsbältena är integrerade i stolarna och ger ett förstklassigt krockskydd. Färgen på säkerhetsbältet är det enda du behöver tänka på. Vill du ha ett vanligt svart eller ett rött (svårare att missa)?

Volvo FL safety cab steering wheel

Dubbel styrka

Hela Volvo FL-hytten har förstärkts med 31 kilo extra stål för att skydda dig ännu bättre vid en olycka. För att minska skaderisken vid en kollision finns det inga skarpa kanter på instrumentbrädan, ratten eller reglagen.

Volvo FL safety cab steering headlights studio

Säkrare för dig och andra

Vårt främre och bakre underkörningsskydd förhindrar att mindre fordon hamnar under lastbilen vid en kollision och minskar risken för personskador. Volvos elektroniska stabiliseringsprogram (ESP) minskar effektivt risken för avkörningar och vältolyckor. I farliga situationer griper systemet omedelbart in genom att minska motoreffekten och bromsa alla hjulen på både lastbilen och släpvagnen individuellt.

Bästa sättet att få se och bli sedd

Bättre sikt runtom

Att veta vad som pågår runtomkring lastbilen är jätteviktigt i livliga stadsmiljöer. Förutom Volvo FL:s stora vindruta och utmärkta sidobackspeglar ger det nedre fönstret i passagerardörren dig en utmärkt sikt över områden som du normalt inte ser.

Volvo FL safety cab headlight studio

Tredelad stötfångare

Stålhörnen på stötfångaren är oerhört stötsäkra och minskar skaderisken och reparationskostnaderna. Vid en kollision isoleras stöten av de olika delarna så att du endast behöver byta den skadade delen.

Volvo FL safety cab alarm

Ett säkert system

Det omfattande fjärrstyrda larmsystemet minskar risken för inbrott in din Volvo FL. Det aktiveras lätt om ovälkomna gäster försöker öppna dörrarna eller vandalisera fordonet. Du kan känna dig trygg även när du inte är i närheten av ditt fordon.

Utforska alla säkerhetstillbehör från Volvo

Säkerhetstillbehör 

Behöver du uppvärmda speglar? Ett första hjälpen-paket? Eller kanske en tonad vindruta? Vi har alla säkerhetstillbehör du kan tänkas behöva.

Tryggt och säkert

Se den tåligaste hytten i klassen med egna ögon. Provkör den hos din lokala Volvoåterförsäljare.

Volvo FL – funktioner och egenskaper